188

Klub

Így zajlott a „Ki a mester két keréken?” 2024 verseny országos döntője

Így zajlott a „Ki a mester két keréken?” 2024  verseny országos döntője

Nagy sikerrel zárult a „Ki a mester két keréken?”  verseny országos döntője a Magyar Autóklub  Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában.   A döntőn az ORFK-OBB által rendezett vármegyei döntők legjobbjai (20 lány és 20 fiú) mérték össze KRESZ ismereteiket és kerékpáros technikai tudásukat.

 

A 10-12 év közötti gyermekek kerékpározási tudásának fejlesztésére, helyes közúti közlekedésre való nevelésére, illetve a KRESZ szabályok megismertetésére szolgáló verseny további célja az általános iskolás korosztály közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési ismereteinek és jártasságainak felmérése, és ezek további oktatásának és nevelésének módszertani segítése, közlekedési kultúrájuk magasabb szintre emelése volt.

 

A versenyzők magabiztosan, kiváló eredménnyel teljesítették a versenypálya feladatait, és a tesztlap kérdései sem okoztak nekik nehézséget, így nem volt könnyű dolga a verseny bíráinak.

 

"Ki a mester két keréken?" országos döntő eredményei:

 

Lányok egyéni:

1. helyezett: Tóth Mariann - Békés vármegye

2. helyezett: Novák Emma - Baranya vármegye

3. helyezett: Újföldi Kharisz - Hajdú-Bihar vármegye

 

Fiúk egyéni:

1. helyezett: Vizsi Krisztián - Zala vármegye

2. helyezett: Nágl Roland - Fejér vármegye

3. helyezett: Szabó Adrián Zénó - Baranya vármegye

 

Csapat:

1. helyezett: Fejér vármegye 

2. helyezett: Baranya vármegye 

3. helyezett: Zala vármegye

 

Az országos döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó 6 fő kvalifikálta magát a nemzetközi versenyre. A Magyar Autóklubot az első 2 fiú és első 2 lányversenyző képviseli a nemzetközi döntőn, míg a 3. helyezettek tartalékversenyzők.  A nemzetközi verseny 2024. őszén kerül megrendezésre Párizsban.

A résztvevők elismeréseit és a győzteseknek járó díjakat Óberling József ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály Vezetője és az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, valamint Sipka Gábor, a MAK főtitkárhelyettese adta át.

 

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek!

 

  

     

        

  

További híreink