188

Klub

Közösségi költségvetés 2021/22

Közösségi költségvetés 2021/22

Újra ötletelésre hívja a budapestieket a Fővárosi Önkormányzat! 
Ismét 1 milliárd forintot fordítanak lakossági fejlesztési ötletekre

Mindenki szeretne egy számára kellemesebb, élhetőbb, jobban használható környezetet kialakítani. Ez jelentheti szűkebb és tágabb lakókörnyezetünket, vagy akár egész Budapestet. Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy azon fantáziált, hogyan alakítaná át az utcát, amiben él, mire használna kihasználatlan területeket, hogyan tenné mindenki számára jobbá a város egy-egy pontját. A közösségi költségvetés pont ilyen fejlesztésekre, változtatásokra ad lehetőséget. A közösségi költségvetés elnevezésű programban három kategóriában, összesen 1 milliárd Forint értékben valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket az önkormányzat.  A tavalyi keretből 15 olyan javaslat megvalósítása kezdte el az önkormányzat, melyeket budapestiek adtak be.

Mi lehet az ötletek témája?
Az ötleteket 2021/22-ben céljuk, tematikájuk szerint három kategóriában lehet beadni:

  • • Zöld Budapest: Budapest felkészül a klímaváltozásra. Zöldebb utcák, élettel teli parkok, mindenki számára elérhető, környezettudatos megoldások.
  • • Esélyteremtő Budapest: A cél a társadalmi különbségek csökkentése, hátrányos helyzetű közösségek életét támogató ötletekkel, például szociális segítségnyújtással.
  • • Nyitott Budapest: Egy nyitott város a szívügyed? Együttműködések, új, kísérleti megoldások, digitális fejlesztések, rövid távú, közösségépítő ötletek.

Emellett az ötlet legyen közérdekű, és feleljen meg a lehető legtöbb alapelvnek ezek közül: egyenlőség, közösségi szemlélet, minőségi változás, funkcionális megfelelőség, biztonság, fenntarthatóság és szerethetőség.


 A Magyar Autóklub támogatja a legjobb ötleteket! 
Ugyan a javaslatokat magánszemélyektől várják, de a civil szervezetek támogatása értékelési szempont. Amennyiben az Ön ötlete valamilyen módon a környezetvédelmet segíti, vagy a mobilitással kapcsolatos kihívásokra ad választ: pl. forgalomszervezési megoldás, parkolók létesítésével kapcsolatos igény, (amely a belső kerületek forgalmát csökkenti) vagy akár több elektromos töltőpont létesítésére ad javaslatot, és szeretné, ha a Magyar Autóklub támogatná a javaslatát, jelezze felénk a marketing@autoklub.hu címen, hogy melyik az Ön ötlete.  


Ha kitalált egy ötletet, amit szívesen benyújtana, a beadás előtt érdemes átnéznie az idei közösségi költségvetés legfontosabb tudnivalóit. A leglényegesebb információ, hogy milyen kategóriákban várja a Főváros idén az ötleteket, illetve milyen szempontoknak kell ezeknek megfelelniük. Erről itt olvashat bővebben: Tudnivalók az ötletek benyújtásáról 
Az ötleteket 2022. január 31-ig kell beküldeni!

Biztatjuk Klubtagjainkat, hogy vegyenek részt az ötletelésben, a Főváros fejlesztésében!

 

További informcióért, kérjük, látogasson el a www.otlet.budapest.hu oldalra.

 

2022.01.11.

További híreink