188

Klub

EURO NCAP

EURO NCAP

A Kangoo és a Mokka 4 csillagos eredménnyel térnek vissza az Euro NCAP biztonsági tesztjéről

Az Euro NCAP tesztek legutóbbi fordulójában az új Renault Kangoo és az Opel Mokka egyaránt négy csillagot szerzett magának. A Mercedes-Benz GLA és az elektromos Mercedes EQ EQA a Mercedes-Benz 2019-es ötcsillagos B-osztályú besorolása alapján kapnak minősítést. Végül a Cupra Leon kap 2020-as ötcsillagos besorolást elvéve ikertestévérétől a címet, ami nem más, mint a SEAT Leon.

A Renault Kangoo MPV régóta esedékes, új kiadása jól teljesített a töréstesztekben, de csak mérsékelt oldalsó ütközés elleni védelmet kínáltak, a pontszáma így épphogy a kívánt 5 csillag alá esett. A legújabb Kangoo azonban számos aktív biztonsági felszereltséggel lett ellátva, - beleértve az autókkal, gyalogosokkal és biciklisekkel való ütközések megakadályozására szolgáló autonóm fékrendszereket - amelyek mind helyesen aktiválódtak az Euro NCAP ütközéselkerülésének tesztjein.

A második generációs Opel Mokka nagy változásokon ment keresztül a GM eredeti Gamma II felülettől az új Stellantis közös moduláris platformjáig (CMP), amelyet a Citroen C4 és az ë-C4 múlt havi értékelésénél is használtak. Az Opel Mokka szilárd 4 csillagos értékelést kapott. Mivel nincs AEB a kerékpárosok védelmére, és nincs középső légzsákja, az autó az ötcsillagos küszöbérték alatt végzett az értékelési területek bármelyikén, ideértve a gyermekszállítási védelmet.

Az Euro NCAP főtitkára, Michiel van Ratingen úgy nyilatkozott: „Két négycsillagos autó, de különböző irányokból megközelítve. A Kangoo-val a Renault egy általánosságban véve jól teljestő, megbízható utódot hozott létre, amelyből mindössze egy középső légzsák hiányzik. Úgy tűnik, hogy Stellantis nagyrészt elfogadja az alacsonyabb teljesítményt, ugyanakkor az új Mokkában hiányoznak néhány kritikus biztonsági felszerelések, melyek mára igen gyakorivá váltak. A legújabb kiadásból egyértelműen hiányzik az előző Mokkából megszokhatott ambíció, amely által 2012-ben második helyezett lett „Az osztály legjobbja Kiscsaládoknak” kategóriában.

További vizsgálatokat végeztek a két Mercedes autóval, a GLA-val és az EQA-val de néhány tesztet átvettek a B-osztály 2019-es minősítéséből. Az EQA a villamosítás növekvő tendenciáját tükrözi, és azt bizonyítja, hogy a jövő lehet zöld és biztonságos.

A Cupra Leon, amely szinte minden szempontból megegyezik a SEAT Leonéval, szintén 2020-as öt csillagos minősítést kap.

 

A teljes elemzésért látogasson el a www.euroncap.com oldalra!

 

2021.07.07.

További híreink