188

Klub

A tavaszi átvizsgálás fontossága

A tavaszi átvizsgálás fontossága

A tavasz a megújulás időszaka, nemcsak a természetben, hanem az autók karbantartásában is. A hideg téli hónapok után elengedhetetlen egy alapos átvizsgálás, hogy biztosítsuk járművünk megbízhatóságát és biztonságát. Íme, néhány ok, amiért a tavaszi átvizsgálás kulcsfontosságú:

Gumik ellenőrzése és cseréje: A téli gumik cseréje nyári gumikra fontos a jobb úttartás, rövidebb fékut, kedvezőbb üzemanyag fogyasztás érdekében. Emellett a gumiabroncsok állapotának (kopás, sérülések) ellenőrzése is elengedhetetlen, hiszen a biztonság mindennél fontosabb.

Fékrendszer vizsgálata: A tél jelentősen megterhelheti a fékrendszert, a só és a nedvesség korróziót okozhat. A tavaszi átvizsgálás során ellenőrizni kell a fékbetéteket, féktárcsákat és a fékrendszert alkotó egyéb alkatrészeket (kézifékkötél) .

Akkumulátor állapotának felülvizsgálata: A hideg időjárás nagyban próbára teszi az akkumulátorokat. A tavasz beköszöntével fontos műszeresen is ellenőrizni az akkumulátor töltöttségi szintjét és általános állapotát.

Motor és hűtőrendszer ellenőrzése: A motorolaj cseréje és a hűtőrendszer elemeinek (beleértve az anti-freeze szintjét és állapotát) ellenőrzése kulcsfontosságú a motor hosszú élettartama és hatékony működése érdekében.

Látási viszonyok javítása: A téli időszakban gyakran sérülnek a szélvédők, és kopnak az ablaktörlő lapátok. Tavasszal érdemes ezeket ellenőrizni és szükség szerint cserélni, hogy biztosítsuk a lehető legjobb látási viszonyokat.

Világítási rendszer ellenőrzése: A téli sötét hónapok alatt fontos a világítás megfelelősége. Egy hosszabb állás utáni elinduláskor mindenképp ellenőrizzük a járművünk összes világítását, beleértve a fényszórókat, indexeket és a hátsó lámpákat.

Rozsda és korrózió vizsgálata: A téli utakon használt só és vegyi anyagok károsíthatják a karosszériát és a jármű alját. Egy tavaszi ellenőrzés során figyelmet kell fordítani a rozsda és korrózió jeleinek felkutatására.

Egy alapos tavaszi átvizsgálás nemcsak az autó élettartamát hosszabbíthatja meg, hanem jelentősen javíthatja a vezetés biztonságát és élvezetét is. Emellett, az időben észlelt problémák megelőzhetik a későbbi drágább javításokat. >>>Időpontért jelentkezzen be a kiválasztott pontunkon!

 

Ne feledje, ha bármi elakadás történne útközben, >>> RÁNK SZÁMÍTHAT!

Az éjjel-nappal hívható 188-as segélyhívó számon azonnal elérheti munkatársainkat, akik gondoskodnak arról, hogy a lehető legrövidebb időn belül a Sárga Angyalok a helyszínre érkezzenek. Ha külföldön tartózkodik és szüksége van segítségre hívja a: +361-345-1744-es számot!   (Tanácsadással és külföldi partnereink elérhetőségével tudunk segíteni.)

 

Miért érdemes klubtagnak lenni? Kattintson és nézze meg klubtagsági kategóriánkat, és válassza az Önnek legmegfelelőbbet. >>> Klubtagsági kategóriák

 

 

2024.03.05.

További híreink