188

Klub

Legújabb Euro NCAP eredmények

Legújabb Euro NCAP eredmények

A Genesis G80 és GV80 az Euro NCAP 5 csillagos legjobb besorolásával kerülhet ki az európai piacra

Az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjén és a baleset-elkerülésre vonatkozó értékelésén az új Genesis G80 és GV80 is öt csillagot kapott. A Citroën legújabb C4 autóját, beleértve az elektromos ë-C4 változatot is, négy csillaggal minősítették, míg a BMW 4-es Coupét és a Kabriót a 2019 évi BMW 3 szériához hasonlóan ötcsillagos minősítéssel jutalmazták.

A Genesis, mint önálló márka, amit már 5 éve értékesítenek Dél-Koreában és az Egyesült Államokban, most mutatkozik be az európai piacon. A Hyundai luxusmárkájának első két autója - a G80 szedán és a GV80 terepjáró - a legjobb Euro NCAP biztonsági besorolást kapta. Mindkét autó kitűnően szerepelt a fej-, mellkas- és középső légzsákokkal az oldalütközések elleni védelem terén, valamint a gyermekek védelme szempontjából. Továbbá széles választékot biztosít a vezetőtámogató rendszerekből, amelyek elsősorban a balesetek megelőzését támogatjták. A GV80 gyalogosvédelme valamivel elmarad ugyan a G80-tól, de mégis elég volt az ötcsillagos minősítés megszerzéséhez.

A harmadik generációs Citroën C4 szilárdan képviseli az Euro NCAP négycsillagos minősítését, ugyanis a felnőtt utasok védelme, a gyalogosvédelem és a biztonsági segítségnyújtó teljesítményével sem sikerült átlépnie az ötcsillagos küszöböt. Az autókat a szokásos C4 és ë-C4 elektromos változatokon elérhető alapfelszereltséggel tesztelték, beleértve az AEB frontális  ütközésmegelőző rendszert.

 

Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára szerint:

"Továbbra is nehéz idők járnak az autóiparra... Ennek ellenére a Genesisnek sikerült két olyan autót piacra dobnia, amelyek kiváló, teljes körű, robusztus biztonsági teljesítményt nyújtanak. A Citroën tiszteletre méltó négycsillagos besorolást kapott az új C4 modellekre, gondosabb mérnöki munkával azonban jobb eredményt is elérhetett volna."

 

A 4-es szériájú BMW kabrió és coupé sok hasonlóságot mutat a 2019-ben már tesztelt 3-as szériával összevetve, ezeken az autókon azonban további teszteket is végeztek a biztonság biztosítása céljából, és mindkét jármű elérte az ötcsillagos szintet.

A teljesen elektromos és a plug-in hibrid járművek (PHEV) továbbra is elárasztják a piacot, gyakran a már meglévő autók új változataként. A Škoda Octavia, a VW Golf, a Renault Captur és az Opel Grandland X besorolását kiterjesztették a hibrid változatokra is, míg a BMW X3 és az Opel Corsa már a teljesen elektromos változatokat is tartalmazza.

 

Forrás: www.euroncap.com

 

2021.05.26.

További híreink