188

Klub

ETET 2021

ETET 2021

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) I. régiója és a Magyar Autóklub közös szervezésében, az ORFK-OBB támogatásával valósult meg 2021. november 10-én Debrecenben a Huszár Gál Általános Iskolában az ETET, vagyis az Európai Közlekedésbiztonsági Képzés (European Traffic Education Training).

Idén a korábbi évek bevett gyakorlatával ellentétben - a koronavírus járvány miatt - rendhagyó módon zajlott a megmérettetés - egy digitális közlekedésbiztonsági tréning formájában. Ez a képzés – a „Ki a mester két keréken?” elnevezésű közlekedésbiztonsági versenyt helyettesíti, melyet minden évben 9-12 éves diákok részére szoktak meghirdetni.

A teszten tizenkét diák vett részt, ők Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye iskoláiból érkeztek. A feladatsorban főként kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kérdések szerepeltek, amihez a versenyzők online, egyenesen Brüsszelből, a Nemzetközi Automobil Szövetségtől kapták az instrukciókat a megoldáshoz. A programsorozat keretében Európában elsőként, az Autóklub szervezésében, Magyarországon valósult meg az első FIA digitális nemzetközi közlekedésbiztonsági elméleti képzés.

 

 

A digitális képzés izgalmas és szórakoztató elfoglaltság volt a gyerekeknek a biztonságos közlekedés alapjainak megismeréséhez és a közlekedési szabályokkal kapcsolatos elméleti ismereteik elmélyítéséhez. A témakör az év ezen időszakában rendkívül fontos, hiszen rövidebbek a nappalok, korábban sötétedik, így az iskolából vagy az egyéb délutáni elfoglaltságról hazafelé tartó diákok esetében kiemelten fontos beszélni arról, hogyan is kerülhetőek el a balesetek, akár gyalogosan, akár biciklivel közlekednek.

 

 

 

 

 

2021.11.12.

További híreink