188

Klub

Az FIA kiáltványa az EP választás kapcsán

Az FIA kiáltványa az EP választás kapcsán

A közelgő EU Parlamenti választás kapcsán a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) Manifesto-ban (kiáltványban) hívja fel a mindenkori EP képviselők figyelmét a mobilitással kapcsolatos célokra és kihívásokra. A Magyar Autóklub, mint az FIA tagja, folyamatosan törekszik arra, hogy a magyar autósok érdekeit nemzetközi szinten is megfelelően képviselje, így fontos ügynek tekinti, hogy felhívja az EP képviselők figyelmét a közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb megoldandó feladatokra és problémákra, illetve javaslatot tegyen az egyes témák megoldásaira.

 

Részletek az FIA által kiadott Manifesto-ból:

 

MARADJON A MOBILITÁS MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ ÉS MEGFIZETHETŐ!

• Az uniós háztartások számára a közlekedés a 3. legnagyobb kiadás, ami a költségek 12,1%-át teszi ki. Az Európai Unió alapvető értéke a személyek és az áruk szabad mozgása. A mobilitásnak mindenki számára megfizethetőnek, fenntarthatónak és biztonságosnak kell maradnia.

• Az FIA Európai Hivatala elkötelezett az EU-val való együttműködés iránt, hogy elősegítse a megfizethető, fenntartható és biztonságos mobilitást mindenki számára. Ezért támogatni kell a megfizethető alternatívák kutatását a meglévő járműpark szén-dioxid-mentesítésére.

• Dolgozzon ki garanciákat a használt járművek piaca számára, beleértve az akkumulátorok állapotát igazoló útlevéllel rendelkező elektromos autókat is!

• Legyen lehetőség kisebb és megfizethetőbb járműmodellek választására!

 

SENKIT SE HAGYJUNK MAGÁRA A FENNTARTHATÓ MOBILITÁSRA VALÓ ÁTTÉRÉS SORÁN!

 

• Tegye lehetővé a tudatos fogyasztói döntést a fenntartható közlekedési módokra vonatkozó összehasonlítható információk segítségével!

• Biztosítson zökkenőmentes töltést a töltőállomások hálózatának bővítése révén!

• Támogassa a fenntartható egyéni és közösségi közlekedési lehetőségeket!

 

HASZNÁLJUK KI A DIGITALIZÁCIÓ ELŐNYEIT!

 

• Az EP sürgősen fogadjon el egy, a járművekben keletkező adatokhoz való hozzáférésről szóló, fogyasztóközpontú ágazatspecifikus jogszabályt!

 A biztonság és a hatékonyság növelése érdekében gondoskodjon a járműadatok védett felhasználásáról!

• Segítse elő az innovációt az összekapcsolt és autonóm járműtechnológiák terén!

 

NÖVELJÜK A KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS BIZTONSÁGÁT!

 

 

• Ösztönözzön olyan közlekedésbiztonsági oktatási programokat, amelyek a figyelmetlen vezetésre fókuszálnak, és elősegítik a közlekedők békés egymás mellett élését!

• Gondoskodjon arról, hogy a fogyasztók megértsék a fejlett gépjárművezetés-támogató rendszereket!

• A járművezetők általános biztonságának javítása érdekében foglalkozzon olyan kérdésekkel, mint a vakító fényszórók használata, a bódult állapotban történő vezetés és a közlekedési szabályok betartása!

 

A 2024-ES MOBILITÁSI KIÁLTVÁNY EREDETI SZÖVEGE ITT ÉRHETŐ EL.

 

AZ FIA EP választási kampányához készített videóját itt tekintheti meg:

Videó lejátszása

 

Budapest, 2024.04.24.

 

 

További híreink