188

Klub

Idén is számítunk a felajánlására!

Idén is számítunk a felajánlására!

Legyen közös célunk, hogy visszaszorítsuk a közlekedési balesetek számát!  

A Magyar Autóklubnak a kezdetektől szívügye a közlekedésbiztonság, ezért is támogatja a Fékezd Magad Alapítvány munkáját.

Az Alapítvány 2020-ban ismeretterjesztő és megelőző kampányt indított, melynek kiemelt célja az e-mobilitás lehetőségeinek és veszélyeinek bemutatása, valamint a közlekedéshez kapcsolódó bűnmegelőzési üzenetek átadása volt. A Fékezd Magad Alapítvány új projektje keretében minden közlekedőt szeretne megszólítani.

Az „Együtt az úton” Biztonságban című projektjének célja felhívni a közlekedők figyelmét arra, hogy a közlekedési eszközöket mintegy körforgásban használjuk. Van, hogy autózunk, máskor pedig kerékpárra ülünk, vagy épp gyalogosan indulunk útnak. A különböző közlekedési eszközök sajátosságaiból adódóan érdekellentétek, feszültségek alakulhatnak ki, amelyek a hétköznapi normákon túllépő magatartási formákat generálhatnak.

A közlekedésben résztvevők felhasználási szokásait tekintve az látható, hogy a fiatal generáció nyitottabb a mikromobilitási eszközök használatára, azok kombinálására akár egy adott úticél elérése során is. Egyelőre hiányos a KRESZ a mikromobilitási eszközök szabályozását tekintve, nincsenek egyértelmű jogszabályi iránymutatások a használatot illetően. Ezért elengedhetetlen, hogy közlekedésbiztonsági szempontokat szem előtt tartva ösztönözzük az egyént egymás segítésére, a körültekintő és toleráns viselkedésre, hiszen együtt közlekedünk.  A projekt üzenete a közlekedők egymásközti elfogadására koncentrál, a domináns viselkedési formák felpuhítására, a védtelenebb eszközhasználók felé mutatott előzékenység alkalmazásának fontosságára. A kérdés részleges megoldásában fontos szerepet játszik a figyelemfelhívás, a közlekedők közötti antiszociális viselkedés gyakoriságának és mértékének csökkentése, a különböző járműkategóriákat vezetők egymás iránti toleráns viselkedésmintájának hangsúlyozása. Az Alapítvány célja, hogy a közlekedők nézőpontján változtatva, egy békésen és közösen, biztonságban együtt közlekedő közösséget alakítson ki.

 

Csökkentsük együtt a közúti balesetek számát!

Támogassa Ön is 2022-ben adója 1%-val a Fékezd Magad Alapítvány munkáját!

Adószáma: 18085198-1-41

 

Köszönjük szépen felajánlását!

 

2022.03.17.

További híreink