188

Klub

Selyemút Rally 2022

Selyemút Rally 2022

2022.08.21-én, vasárnap rajtolt el a mezőny Budapestről, a Rózsadombon található Gül Baba türbéjétől, amely három és fél hét múlva Kirgizisztánban ér célba.

A rally nem klasszikus autóverseny, sokkal inkább vonulás, amelynek turisztikai, kulturális és diplomáciai céljai is vannak.

A magyar fővárosból induló mezőny a Duna mentén, Szerbián és Bulgárián keresztül, a balkáni szakasz teljesítésével éri el Törökországot - ismertette a vasárnapi rajt előtt tartott sajtótájékoztatón Nadir Serin, a verseny főszervezője.

A türk államok megalakulásának 30. évfordulója részeként megrendezett versenyen 9100 kilométert tesznek meg a résztvevők, három és fél héten keresztül. A 30 versenyzőből álló mezőnyben öt országból 15 jármű száll versenybe.

 

   

 

A Magyar Autóklub a rajttól Magyarország határig biztosítást nyújt a verseny résztvevőinek, a klub call centere is nyomon követi a versenyzőket és bármilyen műszaki hiba esetén a versenyzők rendelkezésre állnak.

A kezdeményezés nem újszerű, az adott kor színvonalának megfelelően már száz évvel ezelőtt szerveztek kontinenseket átszelő rallykat – mondta dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke. A Selyemút Rally útvonalát tekintve mégis különleges, küldetése is dicséretes, ezért örömmel vállaltuk, hogy a rajttól a határig segélyszolgálati és műszaki biztosítást nyújtunk a résztvevőknek. Bízom benne, hogy megvalósul a rally célja, a népek barátságának elősegítése és az útvonalon lévő országok turisztikai vonzerejének népszerűsítése.”

 

 

2022.08.22.

További híreink