188

Klub

Nem mindegy milyen adalékanyagokat használunk!

Nem mindegy milyen adalékanyagokat használunk!

A Pénzcentrum.hu alaposan utánajárt egy online hirdetés kapcsán, hogy valóban létezhet-e olyan csodaszer motoradalék, amely akár 64 százalékkal csökkenti autónk fogyasztását. Gátfalvi Csaba, a Magyar Autóklub műszaki igazgatója a Pénzcentrumnak arról beszélt, hiába a figyelemfelhívás, sokan bedőlnek az ilyen, állítólagos csodaszereknek.

"Ahhoz, hogy bizonyosságot nyerjen az így reklámozott adalékoknak a hatékonysága, különféle laboratóriumi vizsgálatokat kellene elvégezni, vegyipari végzettséggel kell rendelkezni. Mindenesetre furcsa, hogy állítólagosan ekkora megtakarítást lehetne elérni velük, mert akkor feltételezem, hogy a nagyvállalatok már réges-régen forgalomba dobták volna. Úgyhogy inkább az a félő, hogy egy ilyen, ki tudja milyen összetételű szer használata csak károkat, idő előtti elhasználódásokat okozhat a motorban. Jobb esetben csak valamilyen mezei motortisztító adalékot sóznak ránk jó drágán- jelentette ki a szakember." 

"A Magyar Autóklub szakértője szerint ha lenne ilyen technológia, egészen biztos, hogy rövid idő alatt elterjedt volna. Ugyanakkor hozzátette, a témát kétirányból kell megvizsgálni: egyfelől az igaz, hogy az olajipari cégeknek az az érdeke, hogy minél több üzemanyagot adjanak el, és ha kevesebbet fogyasztanának a gépjárművek, akkor nyilván az eladások is csökkennének. De ma már minden gépjárműgyártó, vagy olajadalékot, olajat gyártó cég arra törekszik, hogy a környezettudatosság szem előtt legyen: minél tartósabbak legyenek a termékek, az autók. Ha valóban létezne hatékony fogyasztáscsökkentő szer, akkor azt ezeknek a cégeknek már fel kellett volna karolnia: például az autógyártók ajánlgatnák, hogy ezzel garantáltan kevesebbet fogyaszt majd a kocsi- jelentette ki Gátfalvi Csaba, majd aláhúzta újból, hogy biztosan nem rejtegetnének egy ilyen forradalmi technológiát."

"Nem hiszem, hogy titkolná bárki is: ellenben ezeket a csodaszereket mindig úgy reklámozzák, hogy egy Kft. vagy Bt. behozta valahonnan, és ezt csak tőlük, csak most, csak ennyiért lehet megvenni. Sajnos sokan felülnek a reklámoknak, amelyekben különféle szabványokra, bevizsgálásokra hivatkoznak: ezeknek a fele hamisítvány, vagy meg sem történt. A Magyar Autóklub műszaki igazgatója szerint ugyanakkor különbséget kell tenni a valóban hasznos termékek, illetve a csodaszerként reklámozott adalékok között. Hiszen köztudott, hogy vannak olyan folyadékok, amelyek elősegítik a gépjármű égésterének tisztulását, ezekkel akár szétszedés nélkül is karban lehet tartani a motort például, de fogyasztáscsökkenést nemigen okoznak - igaz, nem is azzal reklámozzák őket.

Konklúzióként elmondhatjuk, hogy akárhonnan is rendelnénk a neten, előtte jó alaposan járjunk utána az adott cégnek, terméknek. Főképpen akkor, ha egy kevésbé ismert vállalatról van szó. Hiszen manapság már bárki össze tud hozni egy honlapot valamilyen kamuterméknek, amellyel rengeteg embert tud lehúzni. És a szerencsés eset az, ha a vásárló kap is valamit a pénzéért."

A teljes cikk itt olvasható: 

https://www.penzcentrum.hu/utazas/veszelyes-csodaszer-terjed-itthon-be-ne-toltsd-a-kocsidba-tropara-mehet.1084229.html

További híreink