188

Klub

A kategória legjobbjai 2021

A kategória legjobbjai 2021

Az EURO NCAP 2021 LEGJOBBAN TELJESÍTŐ JÁRMŰVEI

Az Euro NCAP azzal indította az autóbiztonsági tesztek új évét, hogy elismerésben részesítette a tavalyi évben legjobban teljesítő járműveket és kihirdette a 2021-es „Kategória legjobbjadíj nyerteseit.

Az Euro NCAP 2021-ben 33 új autót tesztelt, amelyek közül 22 érte el a legmagasabb, 5 csillagos minősítést.

A sikerek között a Mercedes-EQ EQS emelkedett ki legjobbként az „Executive Car” és a „Pure Electric” kategóriákban, kicsivel megelőzve a Polestar 2 második helyezettet. A „Small Off-Road” kategóriában a Nissan Qashqai lett a győztes, kiemelkedő teljesítménnyel az aktív biztonság terén. A „Large-Off Road” kategóriában a díjat a Škoda első teljesen elektromos SUV-ja, az Enyaq iV kapta. A „Small MPV” kategóriában a Toyota Yaris Cross végzett az élen, a Škoda Fabia pedig a „Small Family Car” kategóriában lett első helyezett.

Az Euro NCAP "Kategória legjobbja" díjat azok az autók kapták, amelyek összességében a legjobban teljesítettek olyan kategóriákban, amelyekben az adott évben legalább három induló volt. A győzelemhez ötcsillagos minősítést kell elérniük a járműveknek, és nem lehet vörös színnel jelzett kritikus terület a teljes körű tesztek során. Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni a szabályokról.

Dr. Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára szerint:

„2021 kemény év volt az autóipar számára: a Covid válság hatásai közül leginkább az alkatrészek hiánya, és különösen a félvezetők hiánya okozott komoly kihívást, mert negatív hatással volt a fejlesztések ütemezésére, a gyártásra, és az értékesítésre. Ennek ellenére meglehetősen sok új autót láttunk piacra lépni, amelyek közül sok elektromos, vagy hibrid hajtású, és számos közülük a szigorú követelmények ellenére is ötcsillagos minősítést ért el. Gratulálunk a győzteseknek és a második helyezetteknek is, akik közül néhány nagyon közel jártak a kategóriájuk legjobb helyezéséhez.”

 

Executive
Második helyezett

Mercedes-EQ EQS
Polestar 2

Large Off-road
Második helyezett

Škoda Enyaq iV
BMW iX

Small Family Car
Második helyezett

Škoda Fabia

Small Off-road
Második helyezett

Nissan Qashqai
VW ID.4

Small MPV
Második helyezett

Toyota Yaris Cross
VW Caddy

Pure electric
Második helyezett

Mercedes-EQ EQS
Polestar 2

 

A díjazott autókról készült rövid videó elérhető az Euro NCAP YouTube-csatornáján.

 

2022.01.07.

További híreink