188

Klub

Ismerje meg a Közlekedésbiztonsági szakágunkat!

Ismerje meg a Közlekedésbiztonsági szakágunkat!

Ismerje meg a Közlekedésbiztonsági szakágunkat!

Az újpesti Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkunk az ország egyetlen olyan oktatóközpontja, ahol a gyermekek és a felnőttek egyaránt magas színvonalon sajátíthatják el a balesetmentes közlekedés alapszabályait. De ezen túl még számos izgalmas dolog történik a szakágunk falai között.

A Közlekedésbiztonsági szakág tevékenységei:

Autósiskola:

A legjelentősebb oktatási forma az autóvezető képzés. Évente közel 500 fiatal jelentkezik B kategóriás jogosítványának  megszerzésére, a MAK által fenntartott autósiskolában. Az E-learning oktatással a tanuló a saját igényeihez igazodva teljesítheti az elméleti tanfolyamot, akár pár nap alatt, otthonról. A sikeres KRESZ vizsgát követően az oktatóval, saját tanpályánkon biztonságos körülmények között tanulhatja meg a jármű kezelését. A Magyar Autóklub telephelye egyben vizsgabázis is, vagyis a forgalmi vezetés során megismerheti a vizsgaútvonalakat, így a vizsgán nagyobb eséllyel indulhat a tanuló. >>> Autósiskola

Vezetéstechnika:

Tevékenységünk a jogosítvány megszerzésén túl is elkíséri az autósokat, hiszen vezetéstechnikai tréningjeink során további ismereteket szerezhetnek. A programok célja, hogy felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét a vezetéstechnikai tudás fontosságára, az emberi reakciók komplexitására. A pályán a már vezetői engedéllyel rendelkezők biztonságos körülmények között gyakorolhatják azokat a szituációkat, amelyek a közúton akár életveszélyesek lehetnek. >>> Vezetéstechnika

Közlekedésbiztonsági oktatás:

A Magyar Autóklub 2019-ben újította meg a „Biztonság útján" elnevezésű diákoktatási programját. Az oktatások egyrészt a Közlekedési és Oktatási Parkunkban, másrészt közvetlenül az iskolákban valósulnak meg. Országjáró kamionunk különböző helyszíneken, rendezvényeken népszerűsíti a biztonságos közlekedést, és modern szimulátorokkal mutatja be az egyes extrém helyzetek várható következményeit. Oktatási tevékenységünk során a kerékpártól a rolleren át egészen az autóvezetésig kísérjük, és segítjük a fiatalokat a biztonságos közlekedésben. >>> Oktatás

Rendezvények:

A Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági Szakága számos programmal és rendezvényen tanítja meg a biztonságos közlekedés alapjait a kisgyermekektől egészen a felnőtt korig.

Néhány érdekes, népszerű eseményünk:

- 2022-ben az EcoMobility Day - "Úton a fenntartható mobilitás felé” elnevezésű konferenciánkon bemutattuk, és az érdeklődőkhöz közelebb hoztuk a fenntartható és elektromos mobilitást, a legújabb kutatási eredményeket és tanulmányokat.

- 2023-ban egy egész héten át tartó programsorozaton a stresszmentesmobilitás témakörét jártuk végig. Ennek keretében vidéki középiskolákat kerestünk fel és oktattuk a fiatalokat. Majd egy egész napos konferencián, hozzáértő előadók segítségével rávilágítottunk a téma fontosságára. Végül a hetet, egycsaládi nappal zártuk, ahol az érdeklődők kipróbálhattak különböző elektromobilitási eszközöket, borulás- és biztonsági öv szimulátorokat és a legkisebbek elektromos kisautókban tesztelhették ügyességüket.

- Minden évben országosan nagy visszhangot kap a nemzetközi Best Young Driver Közlekedésbiztonsági és ügyességi verseny hazai döntője, melyet a Magyar Autóklub a Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában rendez meg. A versenyen próbára tesszük a 18-26 év közötti fiatalok azon képességeit, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jó sofőrök legyenek. Végül megválasztjuk a legjobbakat, akik a nemzetközi döntőn képviselik hazánkat.

 

Ne maradjon le a legfontosabb programokról és történésekről, kövesse nyomon eseményeinket és részesüljön a Magyar Autóklub rendhagyó, színes, vidám mindennapjaiból.

Weboldal: https://www.autoklub.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/?locale=hu_HU

Hírlevél: https://www.autoklub.hu/#feliratkozas

 

Csatlakozva hozzánk, Ön is részese lehet az ország egyik legnagyobb és legtapasztaltabb autós közösségének. Várjuk, hogy üdvözölhessük Önt is tagjaink között!

A Magyar Autóklub tagjaként, Ön bármikor számíthat ránk autója műszaki meghibásodása esetén. Kollégáink éjjel-nappal az ország egész területéről várják hívását a 188-as segélyhívó számon, ha nem indul vagy lerobban járműve, és azonnal megszervezik a segítséget, szükség esetén a mentést.

 

 

 

2024.03.28.

További híreink