188

Klub

Téli autós utazásra készül?

Téli autós utazásra készül?

Téli autós utazásra készül?

Nem új téma és nem is lehet elégszer ismételni, hogy „Mit tartsunk az autónkban télen?”. Tavaly alaposan ki is veséztük, összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, amelyeket az autóba érdemes betárazni.

Bár hóesésnek még híre sincs, és szinte tavaszias idő van, egy téli, hosszú, autós utazáson több más probléma is adódhat. Még a legjobban ápolt autóval is történhet bármilyen gond. Hisz tudjuk, az ördög sosem alszik.

A hideg téli napokon nagyon fontos, hogy az utazás előtt az alapvető folyadékokat ellenőrizzük a gépjárműben. Az olaj és a hűtővíz legyen kellő szintig töltve. Sokan nem tudják, de bizonyos időnként cserélni kell az autóban a hűtő-és fékfolyadékot. Ezzel hosszú évekkel meghosszabbíthatja a motor, illetve a fékberendezés élettartamát, ha figyelünk rá. És természetesen nem elhanyagolható az alacsony fagyáspontú szélvédőmosó folyadék sem.

Ha autóval utazunk, legyen nálunk egy bikakábel. Az akkumulátor-hibákat jellemzően télen tapasztaljuk. A hibákat orvosolni leginkább cserével lehet, vagy átmeneti indítóáramot a legegyszerűbben bikakábel segítségével tudunk adni egy másik autóról.  Használata viszont szakértelmet és gyakorlatot igényel! Az akkumulátor kapacitása és állapota az évek során folyamatosan romlik. Abban az esetben, ha a motor indításánál a töltéskör visszajelzőknél hibát észlel, javasoljuk az akkumulátor és töltéskör bevizsgáltatását!

Ami pedig a legfontosabb, az üzemanyag! Legyen belőle bőven. Az üzemanyag minősége és mennyisége szintén nem elhanyagolható szempont!  A minőségének mindig az évszaknak megfelelőnek kell lennie, főleg a diesel üzemű gépkocsiknál. Nem is érdemes fél alá engedni a benzinmutatót, hisz teli tanknál szükség esetén hosszú ideig mehet a fűtés az utastérben anélkül, hogy lemerítené az akkumulátort.

 

 

Ne feledje, ha bármi elakadás történne útközben, RÁNK SZÁMÍTHAT!

Az éjjel-nappal hívható 188-as segélyhívó számon azonnal elérheti munkatársainkat, akik gondoskodnak arról, hogy a lehető legrövidebb időn belül a Sárga Angyalok a helyszínre érkezzenek. Ha külföldön tartózkodik és szüksége van segítségre hívja a: +361-345-1744-es számot!

 

Miért érdemes klubtagnak lenni? Kattintson és nézze meg klubtagsági kategóriánkat, és válassza az Önnek legmegfelelőbbet. >>> Klubtagsági kategóriák

 

 

2024.02.06.

További híreink