188

Klub

Európai eredmények a közlekedési mobilalkalmazásokról

Európai eredmények a közlekedési mobilalkalmazásokról

A FIA Régió I a napokban friss adatokat közölt, amelyek szerint az európai fogyasztók támogatnának egy egységes alkalmazást (Mobility as a Service), amelyen keresztül minden közlekedéssel kapcsolatos igényükre választ kapnának.

A válaszadók többsége:

- rendelkezik telefonján 1 vagy 2 mobilitási alkalmazással (57,3%), és csak 16,6%-nak nincs ilyen applikáció a telefonján

- kevesebb mint hetente használja ezeket az alkalmazásokat (legalább hetente egyszer 31,7%, ennél kevesebbszer 32,3%)

- a saját városában vagy azon kívül való közlekedéskor erősen támaszkodik egy térképes alkalmazásokra (71,9% és 74,9%), és használja a tömegközlekedési alkalmazásokat is (30,7% és 27,2%)

- hasonló viselkedést mutat az alkalmazások használatában az otthonában és utazáskor

- örömmel venné a lehetőséget, ha egyetlen alkalmazáson keresztül juthatna minden közlekedéssel kapcsolatos információhoz (69,5%).

  

  

Laurianne Krid, az FIA Régió I vezérigazgatója szerint “A mobilitási alkalmazások javítottak a fogyasztók életén azzal, hogy megkönnyítették az általuk kedvelt közlekedési formákkal kapcsolatos információkhoz való hozzáférést.  A mobilitási alkalmazások elterjedése azonban nem a leginkább fogyasztóbarát megoldás, mivel nehézkes váltani az egyik alkalmazásról a másikra a legjobb közlekedési lehetőség megtalálása érdekében. Meg kell hallanunk a fogyasztók igényét az egyetlen alkalmazás iránt, és napirendre kell tűznünk az ehhez szükséges követelményeket”.

A felmérést 10 országában végezték el, olyan FIA tagországokban, melyek tagjai az EU Mobility Observatory-nak is (EU Mobilitási Megfigyelőközpont). A résztvevő klubok a következők voltak: ACA (Franciaország), ACI (Olaszország), ACP (Portugália), AMZS (Szlovénia), FDM (Dánia), KTA (Koszovo), MAK (Magyarország), ÖAMTC (Ausztria), RACC (Spanyolország) és UAB (Bulgária).

Összesen 22 406 ember töltötte ki a kérdőívet a felmérésben részt vevő országokban 2019 novembere és 2020 februárja között.  

Háttér:

Mi az EU Mobilitási Megfigyelőközpont?

Az EU Mobilitási Megfigyelőközpont (EU Mobility Observatory) az FIA Régió I és tagjai közös kezdeményezése a nemzeti felmérések elvégzésére a stratégiai mobilitási kérdésekkel kapcsolatban.

Az FIA Region I-ről

A brüsszeli székhelyű FIA Régió I irodája fogyasztói testület, amely 103 autós és turisztikai klubot és ezek 36 millió tagját képviseli Európából, a Közel-Keletről és Afrikából. Az FIA képviseli tagjai érdekeit mint autósok, a tömegközlekedés használói, gyalogosok és turisták. Az FIA elsődleges célja a biztonságos, megfizethető, fenntartható és hatékony mobilitás biztosítása. E célok szem előtt tartásával az FIA Régió I munkája a közlekedésbiztonságra, a fogyasztóvédelemre, a környezetvédelemre és a fenntartható autózás előmozdítására összpontosít. www.fiaregion1.com

2020.05.29.

 

További híreink