188

Klub

Elismerés a „Ki a mester két keréken?” résztvevőinek

Elismerés a „Ki a mester két keréken?” résztvevőinek

Sok éve zajlik a Magyar Autóklub és az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett, „Ki a mester két keréken?” versenysorozat, melynek keretében 10-12 éves, általános iskolás tanulók mutathatják meg, hogy milyen ügyesen kezelik a kerékpárt, és mennyire felkészültek a KRESZ szabályaiból.

Az országos döntőn mindig a megyei és fővárosi balesetmegelőzési bizottságok által indított csapatok vesznek részt, majd az egyéni első két helyezett lány és fiú képviseli hazánkat a Magyar Autóklub színeiben az FIA Európai Közlekedésbiztonsági Versenyének nemzetközi döntőjében.

A fiatalok felkészítésében oroszlánrészt vállal a maklári Széchenyi István Katolikus Általános Iskola elhivatott tanára, Szabó János, aki a helyi önkormányzat által felépített tanpályán oktatja a lurkókat a bringázás fortélyaira. Szabó tanár úr idén azzal lepte meg a „Ki a mester két keréken?” korábbi hazai győzteseit, hogy szeptemberben különleges viadalt szervezett részükre. A fiatalok örömmel pattantak nyeregbe, az Autóklub pedig oklevelet és ajándékcsomagot küldött a díjkiosztóra, hogy ezzel is elismerését fejezze ki a biztonságos közlekedésért elkötelezett fiataloknak, név szerint Bukta Szimonettának, Juhász Biankának, Nagy Zsófiának, Németh Katának, Péter Attilának, Szabó Szilárdnak, Vass Ádámnak, Vona Boglárkának és Márknak, valamint Zug Gábornak.

 

Ezúton is gratulálunk nekik!

2021.10.20.

További híreink