188

Klub

A közlekedés e-volúciója

A közlekedés e-volúciója

Használjuk együtt, biztonságban az utakat!

 

Ma mutatja be az FIA a 2021-es közlekedésbiztonsági kampányát a személyi mobilitási eszközökről (PMD - Personal Mobility Devices). A kampány felhívja a figyelmet az úton közlekedő járművek sokféleségére, és a kezdeményezés célja, hogy kiemelje az út biztonságos megosztásának fontosságát.

A PMD-k, azaz a személyi közlekedésre alkalmas eszközök elektromos robogókat, egykerekűket, elektromos kerékpárokat és más hasonló eszközöket jelentenek. Ezek a mobil eszközök az utóbbi években népszerűvé váltak a könnyű hozzáférésük és kényelmük miatt. A használóik azonban nem mindig ismerik a közlekedési szabályokat vagy nem ismerik fel a kockázatot, amelyek veszélyes közlekedési helyzetekhez vagy közúti balesetekhez vezethetnek. Az út biztonságos megosztása magában foglalja a közlekedési szabályok betartását, az úton lévő különböző felhasználók tudatát, és a közúti forgalomban való éberséget.

„Az új személyi (mikro)mobilitási eszközök kiegészítik és gazdagítják az alternatív közlekedési lehetőségeket, miközben hozzájárulnak a multimodalitás növekedéséhez. Az utakon lévő járműtípusok és eszközök egyre szélesebb köre nem szabadna, hogy nagyobb közlekedésbiztonsági kockázatot jelentsen, éppen ezért mindannyiunknak biztosítanunk kell, hogy az új közlekedési eszközök megjelenése ne csökkentse a közúti biztonságot. Mindenkit arra kérek és bíztatok, hogy közösen veszünk részt az út biztonságos megosztásában, legyünk toleránsak a közlekedés minden egyes résztvevőjével.” - jelentette ki Laurianne Krid, az FIA I. régiójának főigazgatója.

A kampányhoz a Magyar Autóklub is csatlakozott, így összesen 13 nyelven jelenik meg Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. A kampányban részt vevő társklubok felhívják a figyelmet az új mikromobilitási eszközökre és az út biztonságos megosztásának fontosságára.

 #RoadHasEvolved #MobilityWeek #RoadSafety #Micromobility

 

Az FIA I. Régiójának közlekedésbiztonsági kampányát az FIA Road Safety Grant Programme támogatja.
További információért, kérjük, keresse fel a kampány oldalát itt.

 

2021.09.16.

További híreink