188

Kedvezmények

Aktuális akcióink

Jelen vagyunk
az ország 43 pontján

Ne felejtse el lecseréltetni téli gumiját!

Ne feledje idejében lecseréltetni téli gumiabroncsát nyárira. Ne bízza a szerencsére, vegye saját kezébe Ön és Családja biztonságát!

Jelentkezzen be mielőbb időpontért 29 szervizpontunk bármelyikén! Klubtagjaink számára 15% munkadíjkedvezményt biztosítunk.

Magyarországon nem kötelező az abroncsok szezonális cseréje, de saját és mások biztonsága érdekében erősen ajánlott!

A nyári abroncs akkor nyújtja a legjobb biztonsági teljesítményt, amikor a napi középhőmérséklet +7°C felett van. A nyári és a téli gumi mind mintázatban, mind anyagösszetételben eltér egymástól, így másképp reagálnak a levegő és az aszfalt hőmérsékletére.

A téli abroncsok nyáron puhábbá, nyúlósabbá válnak és ennek köszönhetően gyorsabban is kopnak. Használatuk veszélyeztetheti a menetstabilitást, kormányzást és fékútnövekedést is eredményezhet.

A nyári gumik tapadnak a meleg aszfalton, a hidegben azonban merevvé válnak, elveszítik a tapadó-képességüket és nem tartják biztonságosan az autónkat az aszfalton.

Gumiabroncs csere

Az évszakos gumik a használatánál az ideális ha ezeket külön keréktárcsákra szerelik, így a rendszeres le- és felszerelés nem terheli a gumi szerkezetét.

Abban az esetben, ha komplett (összeszerelt felni és abroncs) kerekeket váltunk, javasolt azok centrírozottságának ellenőrzése is. A hosszú élettartamú futómű alkatrészek és a biztonságos közlekedés egyik titka ebben is rejlik! A fentiek kiegészítéseként a keréknyomás folyamatos ellenőrzése is ajánlott.

Ne feledkezzünk meg a szakszerű tárolásról sem. Ma már „gumihotelekben” is tárolhatjuk a lecserélt szetteket, de ha otthon, garázsban, vagy pincében pihentetjük az abroncsokat, van néhány jó tanács, amit érdemes követnünk:

  • A gumiabroncsok leszerelésekor a kerék helyzetét érdemes megjelölni, pl. krétával az abroncs belső oldalán, vagy futófelületén. Szimmetrikus mintázatoknál jelöljük meg a forgás irányát is (pl JH <- jobb hátsó)
  • Mielőtt elpakolnánk a leszerelt kerekeket, tisztítsuk meg a szennyeződésektől, sótól, szárítsuk meg és kezeljük őket megfelelő ápolószerekkel!
  • Tárolás szempontjából fontos, hogy a komplett kerekeket (felni+abroncs) nem állítva, hanem egymásra fektetve (maximum 4db legyen egymáson), esetleg függesztve helyezzük. A leszerelt abroncsokat állítva és időnként forgatva tároljuk helyesen.
  • Válasszunk száraz, páramentes helyet a tárolásra, ideális a 15-25 Cº fok körüli a hőmérséklet!
  • Figyeljünk arra, hogy az abroncsok ne érintkezzenek különböző kemikáliákkal, ne érje őket hő, UV-sugárzású mesterséges fény vagy napfény! A legjobb, ha letakarjuk őket egy ponyvával.
  • A gépjárművek tartós parkoltatása esetén (veterán- vagy hobbiautó, lakóautó, utánfutó stb.), amennyiben a gumiabroncs fent marad, a levegő nyomását 0,5 barral növelni kell, vagy fel kell „bakolni” a járművet.

Ne engedje ki a kezéből az irányítást!

Ha autójának megváltozik vagy bizonytalanná válik az úttartása, ha az átlagosnál erősebben kopik az abroncs, vagy ha kopogó hangot hall menet közben, ne késlekedjen, mielőbb forduljon szakemberhez.

Nem csak arról van szó, hogy hamarabb elhasználódnak autónk alkatrészei, de akár balesetet is okozhatunk, ha kanyarodáskor vagy fékezésnél nem viselkedik kiszámíthatóan járművünk. Ajánlott továbbá új téli vagy nyárigumi vásárlás esetén, vagy akár kerékváltáskor autószerelőhöz fordulni, hiszen az útviszonyok (kátyú, padka) és a használat következtében elkerülhetetlenül elállítódik a futómű.

Akciós futómű műszeres állítás

Ellenőriztesse rendszeresen gépjárműve futóművét! A Magyar Autóklub tapasztalt autószerelői a várják jelentkezését a kijelölt pontokon, és most május 31-ig akciósan 15% kedvezménnyel elvégzik a szakszerű műszeres futóműbeállítást. Klubtagoknak további 5% kedvezményt biztosítunk! Előzetes bejelentkezés szükséges. A munkafolyamat autótípustól és állapottól függően körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Lásson jól, járjon jól!

Az ablaktörlő állapotára csak akkor szentelünk figyelmet, ha már végképp nem látunk ki a gépjármű szélvédőjén. Ez nagy hiba!

Az ablaktörlő külső környezeti hatások miatt folyamatosan károsodik és sérül, így a funkcióját nem képes egy idő után 100%-ban betölteni. Foltosan, csíkosan törli a szélvédőt, ezzel csökkenti a kilátási perifériát.

Vegye saját kezébe az Ön és Családja biztonságát és cseréltesse le elhasznált ablaktörlőjét! Minden ablaktörlő lapátunkat most 15% kedvezménnyel kínálunk, és ne feledje, Klubtagjaink minden szervizszolgáltatásunkból 15% munkadíjkedvezményt kapnak!

Az akció május 31-ig elérhető. Időpontért jelentkezzen 29 szervizpontunk bármelyikén.

Klímakarbantartás

A gépjármű klímaegysége rendszeresen igényli a karbantartást, tisztítást annak érdekében, hogy üzembiztosan tudjon üzemelni és a hatékonysága a maximumon legyen.

Ellenőrizni kell a hűtőközeg mennyiségét egyrészt a természetes elpárolgás miatt, másrészt extrém esetekben szivárgás is állhat a háttérben sérülésekből, korrózióból fakadóan. Korrózió nem megfelelő karbantartás, javítás eredményeképp keletkezik. Nagy jelentősége van a szárítószűrő rendszeres cseréjének is. A szárítószűrő cseréje (ha a gyártó másképp nem rendelkezik) kétévente javasolt.

A klímaellenőrzés vagy töltés díjából Klubtagjainknak 15% munkadíjkedvezményt biztosítunk.

Akció!


Ha nálunk tölteti vagy ellenőrizteti autója klímáját, az ózonos utastérfertőtlenítést (Ózon-Maker) 2350 Ft helyett 1500 Ft-ért végezzük el! Az akció szeptember 30-ig elérhető. Időpontért jelentkezzen be a kijelölt pontjaink bármelyikén.

Klímatöltés pollenszűrő cserével

A pollenszűrő cseréje 15 000 km-ként vagy évente javasolt, de ez természetesen függ a felhasználási körülményektől is. Ha betartjuk az előírt cseréket, akkor nagy valószínűséggel elkerülhetjük autónkban a kellemetlen szagokat, a szélvédő túlzott párásodását, és esetlegesen a belső ventilátor idő előtti meghibásodását (a pollenszűrő nem csak a levegőben lévő pollenek kiszűrésére alkalmas, a nem kívánt nagyobb anyagdarabkákat is megfogja a levegőből (például falevél).

Amennyiben klíma töltését nálunk rendeli meg, úgy a pollen szűrőből 15% kedvezményt biztosítunk! Továbbá ne feledje, Klubtagjaink minden szervizszolgáltatásunkból 15% munkadíjkedvezményt kapnak!

Az akció augusztus 31-ig elérhető. Időpontért jelentkezzen be a kijelölt pontjaink bármelyikén.

Ózon Maker, a vegyszer nélküli utastér fertőtlenítő

Az autó klímaberendezésének rendszeres karbantartása mellett is előfordulhatnak kellemetlen szagok az utastérben a jármű használatához kapcsolódóan. Ezeket a szagokat az utastérben megtelepedett gombák, spórák, baktériumok okozzák, amelyek veszélyes légúti betegségek kialakulását is elősegíthetik.

A fertőtlenítés teljes egészében vegyszerfelhasználás nélkül és környezetbarát módon történik, nem kell tartani a tisztítószerekben előforduló, esetlegesen káros anyagoktól, így allergiások számára kimondottan ajánlott. Ha gyermekének kedvenc plüssállatai vagy akár a sokat használt takarója, kispárnája is az autóban marad, ezzel az eljárással azok is fertőtlenítve lesznek.

Az ózontechnológia nem hagy maga után semmilyen nyomot vagy foltot, de folt eltávolítására nem alkalmas. Az ózonos utastér fertőtlenítés ára 2350 Ft. A szolgáltatás árából Klubtagjaink 15% kedvezményt kapnak.

Időpontért jelentkezzen be a kijelölt pontjaink bármelyikén.

Olajcsere

Az autógyártók által előírt motorolajcsere-periódust vegyük figyelembe járművünk karbantartásánál, ez a periódus típustól, évjárattól függően lehet 15.000 – 50.000 km vagy 1 év (amelyiket előbb elérjük!).

Nem éri meg hanyagolni ezt a rendszeres karbantartási feladatot, a motor a legértékesebb része az autónknak. Javasoljuk, hogy szervizben, szakemberekkel végeztesse el a cserét, hiszen nem mindegy milyen motorolaj kerül a kocsinkba, továbbá a használt motorolaj veszélyes hulladék, amelynek megfelelő kezelése szükséges környezetünk védelme érdekében.

Május 31-ig 10% kedvezményt biztosítunk a nálunk vásárolt olajból vagy olajszűrőből 29 szervizpontunk bármelyikén.


Időpontért jelentkezzen be a kiválasztott pontunkon!