188

Klub

Veterán járművek átmeneti időre történő kivonása

Veterán járművek átmeneti időre történő kivonása

Mi a teendő, ha a járművét átmenetileg ki szeretné vonni a forgalomból?

Sok esetben előfordul, hogy a muzeális minősítés előtt a gépjárművet a tulajdonos ki szeretné vonni a forgalomból. Ilyenkor az ügyfél a nyilatkozattal igazolt kérelmére, a közlekedési igazgatási hatóság (Okmányiroda/Kormányablak) a járműnyilvántartásba való bejegyzéssel intézkedik a jármű átmeneti időszakra történő forgalomból kivonására. A 30 évesnél fiatalabb járműre is kérhető átmeneti kivonás, nem kell teljesülnie a gyártástól eltelt 30 évnek.

A nyilatkozatot a Magyar Autóklubtól, mint kijelölt Muzeális Minősítő Szervezettől lehet beszerezni.

A bejelentés történhet személyesen vagy elektronikus úton. Személyesen a muzeális minősítő naptárban kijelölt helyszíneken (lásd honlapunk naptárát). Elektronikus úton az oldtimer@autoklub.hu címen.

Ehhez pedig a következő dokumentumok szükségesek:

-forgalmi engedély

-törzskönyv (amennyiben rendelkezésre áll)

-kitöltött és aláírt nyilatkozat az ellenjegyzés kiadásához

Későbbi muzeális jellegű járműként történő üzemeltetéséről szóló nyilatkozat ellenjegyzése

 

-fénykép: a jármű átfogó képe elölről és hátulról (jobb oldal, bal oldal, 45 fokos szögben), a jármű műszerfala a kilométer órával

-az ügyintézési díj befizetésének igazolása

Az átmeneti időre történő kivonási kérelem díja 11.155 Ft + áfa

Az ellenjegyzett nyilatkozat elektronikus úton, az átutalás teljesítése és igazolása után a megadott e-mail címen kerül kiküldésre, illetve postai úton a kinyomtatott 3.sz. melléklet kerül megküldésre. Személyes jelenlét esetén azonnal megtörténik a dokumentumok átadása, de természetesen szabályos meghatalmazási dokumentummal is elvégezhető az ügyéntézés.

 

Bővebb információt a www.autoklub.hu/oldtimer oldalunkon talál, vagy kérjük, keressen minket a 06/1-345-1676-os telefonszámon.

 

Legyen Oldtimer Premium klubtag!

Azoknak ajánljuk ezt a tagságot, akik a mindennapi autózás biztonságán felül, veterán autójukat is szeretnék jó kezekben tudni baj esetén. Oldtimer Prémium tagjaink, egyszeri alkalommal igénybe vehetnek 10 000 Ft kedvezményt a muzeális minősítés díjából!

Bővebben a tagságról!

 

 

 

2023.08.10.

 

További híreink