188

Klub

Nagykanizsán Város Címere elismerést kapott Kónya István , volt elnökségi tagunk

Nagykanizsán Város Címere elismerést kapott Kónya István , volt elnökségi tagunk

Elismeréseket adtak át a nagykanizsai díszközgyűlésen

A képen a kitüntetettek a polgármester társaságában láthatók.
Állnak (balról): Balogh Krisztián, Silló Zsolt, Joerg Bauer, Tálosi Tamás, Balogh László, Stahl György, dr. Kurta János, Csontos Sándor (Fehér Kígyó hagyományőrző együttes), Draskovics Szilárd.
Ülnek: Fliszár Károly, Kónya István, Siposné Gerencsér Henriett, Balázsovits Lajos, Rónay Dóra, Bicsák Miklós.
A képről hiányzik: Kanizsa Csillagai együttes
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások nem tették lehetővé a városnapi programok megrendezését, ám a járványügyi szabályok szigorú betartásával az ünnepi közgyűlést megtartották a HSMK színháztermében. Az érkező vendégeknek az előtérben testhőmérsékletet mértek, akik csak a kézfertőtlenítést követően foglalhatták el előre kijelölt helyüket.

Az eseményen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Balogh László polgármester, Bizzer András alpolgármester, valamint az önkormányzati képviselők és a város prominens személyiségei.

A műsort az Eraklin Táncklub Egyesület angol keringő formációja nyitotta, majd a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI pedagógusa, Jakobovics Árpád a város néhai polgármestere, dr. Krátky István hegedűjét szólaltatta meg. Krátky 1930 és 1944 között vezette a dél-zalai várost, és jelentős szerepe volt abban, hogy Trianon után Kanizsa visszakerülhetett a regionális centrumok közé.

Balogh László polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: azért gyűltünk össze, és azért találkoztunk egymással, hogy ne csak múltunk legyen, hanem mi magunk is a múlt részeivé válva megalapítsuk újra a jövőt.

Nagyjainkra, kitüntetett alakjainkra támaszkodva az eddig elvégzett munkánkkal, fejlesztéseinkkel mi is hozzájáruljunk az elkövetkező időkhöz, mert hiszünk a sikeres jövőben – folytatta Balogh László polgármester. – Az elmúlt években rengeteg eredményes beruházás és fejlesztés valósult meg a városban, és számos nagyszerű dolog született és születik, melyekre büszkék lehetünk. Mintegy 60 milliárd forint forrást sikerült az elmúlt években idehozni. Hiszem, hogy felelős és komoly hozzáállással, erkölcsös és a közösségünket szem előtt tartó magatartással, személyességet sértő destruktív viták elkerülésével nem torpanunk meg e bővelkedő évek után, és továbbhaladhatunk saját utunkon.

A hagyományoknak megfelelően a díszközgyűlésen azokat a személyeket is köszöntötték, akik sokat tettek a városért, nevükkel öregbítették annak hírnevét. A közgyűlés határozatban döntött a kitüntető címek odaítéléséről, melyeket Balogh László polgármester adott át.

Idén a Város Címere elismerést Kónya István, a Magyar Autóklub volt elnökségi tagja, Balogh Krisztián kőfaragó-tanuló, a Fehér Kígyó hagyományőrző együttes és a Kanizsa Csillagai együttes érdemelte ki. Az Év Vállalkozása címet Siposné Gerencsér Henriett, a Heni Cuki Kft. ügyvezetője, Draskovics Szilárd, az Európa-Bútor Manufaktúra, valamint Joerg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója, Tálosi Tamás, a Tungsram nagykanizsai gyár­igazgatója vehette át. Nagykanizsa Városért címet kapott Stahl György a nagykanizsai vásárcsarnok megvalósításában végzett tevékenysége okán, Silló Zsolt nyugalmazott intézményvezető, dr. Kurta János nyugalmazott bíró, Fliszár Károly nyugalmazott plébános, továbbá Bicsák Miklós könyvkötőmester. A közgyűlés posztumusz díszpolgári címet adományozott báró Wlassics Gyula jogtudósnak, melyet ükunokája, Rónay Dóra vett át, illetve Balázsovits Lajos színművésznek.
A díjazottak nevében az egybegyűltekhez Balázsovits Lajos szólt, aki meghatódott a kitüntetéstől. Elmondta: az elismerés az önkormányzaton keresztül az emberektől érkező szeretet és tisztelet megtestesülése. A színművész büszke arra, hogy Nagykanizsáról indult, s bár a haza néhány éve Budapestet jelenti, de az otthon örökké Kanizsa marad a szívében.

Forrás: Zalai Hírlap https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elismereseket-adtak-at-a-nagykanizsai-diszkozgyulesen-4467890/

2020.09.01.

További híreink