188

Klub

Áldással a forgalomban

Áldással a forgalomban

Cséfalvay Attila, a kisalfold.hu munkatársa a 2019. július 21-i győri autószentelésről számolt be cikkében, melyet a Magyar Autóklub is támogatott és a résztvevőknek emlékmatricát biztosított.

 

"Az égiek támogatását is élvezi, aki vasárnap autóval ment a Szentlélek templomhoz.

Felelősségérzet, figyelmes vezetés, ha dühösek vagyunk, ne lépjünk a gázpedálra, a gyalogosoknak mindig adjunk elsőbbséget: többek közt ez áll az autóvezetők tízparancsolatában. A Szentlélek templom előtt vasárnap Benkovich Ferenc plébános tartott járműáldást.

A hagyományokhoz híven, Szent Kristóf ünnepéhez kapcsolódóan - Szent Kristóf az utasok, vándorok, hajósok védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike, akinek képét ma is sok autós és motoros hordja magával -immár harmincnegyedszer tartottak járműáldást vasárnap, a szentmisét követően a Szentlélek templom terén a Magyar Autóklub háttértámogatásával.

"A mai életkörülmények egyre inkább szükségessé teszik a különböző járművek használatát, munkánk eredményes végzéséhez: hogy feladatainkat jól el tudjuk látni, ezért tartjuk fontosnak, hogy ezen eszközöket megáldjuk mindazokkal együtt akiknek segítségére vannak és így az égiek támogatását is élvezzék" - így harangozták be az eseményt.

Benkovich Ferenc plébános szerint fontos, hogy nyugodtak maradjunk kritikus helyzetekben is, hogy elkerüljük a baleseteket.

Ezután az autóvezetők tízparancsolatát olvasta fel: felelősségérzet, figyelmes vezetés mellett lényeges, hogy koncentráljunk a forgalomra.

Kiemelte, "az alkohol az ellenséged, a gyorsaság helyett a mértékletességre ügyeljünk, s ha dühösek vagyunk, ne lépjünk a gázpedálra. Olyan járművel közlekedjünk, ami a közlekedés szabályainak megfelel, legyünk jóindulatúak és barátságosak, a gyalogosoknak mindig adjunk elsőbbséget."

A plébános a két tűzoltóautót, a rendőr- és mentőautót is megáldotta, majd sorra a több mint száz misére érkező, parkoló járművet és a benne utazókat."

 

A Magyar Autóklub által támogatott további autószentelések időpontjai: https://www.autoklub.hu/klub/hirek/autoszenteles-2019/

 

Az eredeti cikk a kisalfold.hu oldalon elérhető, a fotó Takács Krisztián munkája: https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/aldassal_kozlekedhetnek_a_forgalomban/2603640/

 

2019.07.23.

További híreink