188

Klub

A legügyesebbek képviselik hazánkat a nemzetközi versenyen

A legügyesebbek képviselik hazánkat a nemzetközi versenyen

Nagy sikerrel zárult a „Ki a mester két keréken?”  verseny országos döntője a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában.   A döntőn az ORFK-OBB által rendezett vármegyei döntők legjobbjai (20 lány és 20 fiú) mérték össze KRESZ ismereteiket és kerékpáros technikai tudásukat.

 

A 10-12 év közötti gyermekek kerékpározási tudásának fejlesztésére, helyes közúti közlekedésre való nevelésére, illetve a KRESZ szabályok megismertetésére szolgáló verseny további célja az általános iskolás korosztály közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési ismereteinek és jártasságainak felmérése, és ezek további oktatásának és nevelésének módszertani segítése, közlekedési kultúrájuk magasabb szintre emelése volt.

 

A versenyzők magabiztosan, kiváló eredménnyel teljesítették a versenypálya feladatait, és a tesztlap kérdései sem okoztak nekik nehézséget, így nagy kihívás elé állították a verseny bíráit.

 

Nagy izgatottság kísérte az eredményhirdetést, ahol dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnökének gratulációja mellett beszédében kiemelte a biztonságos közlekedéshez szükséges KRESZ ismeretek minél fiatalabb korban történő elsajátításának fontosságát.

 

"Ki a mester két keréken?" országos döntő eredményei:

 

Lányok egyéni:

1. Fritz Mária - Somogy vármegye

2. Hajdó Ajna - Hajdú-Bihar vármegye

3. Korózs Amira - Heves vármegye

 

Fiúk egyéni:

1. Toperczer Balázs - Győr-Moson-Sopron vármegye

2. Zilahi Máté - Hajdú-Bihar vármegye

3. Lódi Zsombor - Jász - Nagykun - Szolnok vármegye

 

Csapat:

  1. Hajdú-Bihar vármegye (Hajdó Ajna, Zilahi Máté)
  2. Baranya vármegye: (Novák Emma, Szabó Adrián Zénó)
  3. Jász-Nagykun-Szolnok vármegye (Bálint Hanna, Lódi Zsombor)

 

Az országos döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó 6 fő kvalifikálta magát a nemzetközi versenyre. A Magyar Autóklubot az első 2 fiú és első 2 lányversenyző képviseli a nemzetközi döntőn, míg a 3. helyezettek tartalékversenyzők.  A nemzetközi verseny 2023. szeptember 22-25. között kerül megrendezésre Montenegró Bar városában.

 

Szívből gratulálunk minden résztvevőnek!

 

   

  

  

    

   

  

 

További híreink