188

Klub

Együttműködési megállapodást írt alá a NÚSZ Zrt. és a MAK

Együttműködési megállapodást írt alá a NÚSZ Zrt. és a MAK

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és Magyar Autóklub (MAK) összefog a közlekedési kultúra, a közlekedésbiztonság javítása, a közlekedési balesetek megelőzése és visszaszorítása érdekében. Az erről szóló együttműködési megállapodást Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója és Milovukovics Györgyi, a Magyar Autóklub főtitkára írta alá a mai napon.


„A NÚSZ Zrt. hosszú távú célkitűzéseiben kiemelt helyen szerepel évek óta a közlekedésbiztonság, a közlekedési kultúra témaköre. Felelősen gondolkodó állami vállalatként rendszeresen felhívjuk az utazóközönség figyelmét az óvatosság, az egymásra való odafigyelés, a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Készítettünk közlekedésbiztonsági témájú figyelemfelhívó videókat szakemberek és ismert médiaszemélyiségek segítségével, bonyolítottunk online közvéleménykutatásokat, és igyekezve a legfiatalabb korosztályt is megszólítani, idén immár második alkalommal meghirdettük videópályázatunkat is, amelyre október 10-ig jelentkezhetnek az általános iskolai felső tagozatos, valamint középiskolás diákok. Örömömre szolgál, hogy ebben az önként vállalat feladatunkban újabb elkötelezett stratégiai partnerre találtunk a Magyar Autóklubban.” – mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.


„A Magyar Autóklubnak hosszú évtizedek óta célja a kulturált, balesetmentes közlekedés megvalósítása érdekében az autósok összefogása, illetve a közúti morál fejlesztésében történő aktív részvétel. E körben ma már nem csak felvilágosításokat, szaktanácsokat nyújt, előadásokat szervez, hanem a kor kihívásainak megfelelően, a Klubot jellemző megújulásra képesség jegyében, a közlekedés védtelenebb résztvevői részére történő oktatások tartása, valamint az új mikromobilitási közlekedési eszközök használatával kapcsolatos szabályok ismertetése, a veszélyekre történő figyelemfelhívás is tevékenységének részévé vált. Ezekben a célokban, annak szélesebb körű kihatására tekintettel, a társadalmi összefogás nélkülözhetetlen, ezért is öröm számunkra, hogy ebben a kiemelt jelentőségű tevékenységben a NÚSZ Zrt-vel, mint stratégiai partnerrel immár közös munkába kezdhetünk”- mondta Milovukovics Györgyi, a Magyar Autóklub főtitkára.


Az együttműködés keretében a két szervezet a tapasztalataik és a meglévő jó gyakorlatok kölcsönös megosztásán túl a jövőben közös közlekedésbiztonsági kampányokat indít, részt vesznek ahhoz kapcsolódó rendezvényeken, valamint támogatják a közös közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési programok szervezését.

 

2021.09.27.

További híreink