188

Klub

Nyári megnövekedett autósforgalom

Nyári megnövekedett autósforgalom

Nagy kihívást okoz nyaranta a szélsőségesen felmelegedett időjárás és a megnövekedett utasforgalom minden gépjárművezetőnek. Éppen ezért, mert oly sok a külső tényező, különösen fontos, hogy az autónk kifogástalan műszaki állapota mellett, magunkra és szeretteinkre is kellő figyelmet fordítsunk!

A májustól augusztusig terjedő időszak évről évre kitüntetett helyet foglal el a közlekedési balesetek statisztikáiban, sajnos nem jó értelemben. A frontok, illetve a hosszan tartó kánikula hatására csökken a koncentrációs képesség és nő a reakcióidő, ami a balesetek számának növekedését is eredményezheti.

A nyári kánikulában az autónk hűtőrendszeréhez hasonlóan a szervezetünk is küzd a meleg ellen. Szomjunk csillapítására mindig tartsunk magunknál kellő mennyiségű friss ivóvizet! Ugyanakkor ajánlott kerülni a cukros üdítők fogyasztását is, ugyanis ezek nem, hogy nem csillapítják, hanem még tovább fokozzák a szomjúságot! Amennyiben használunk légkondicionálót az autónkban, úgy annak hőfokát nem javasolt 4-6 foknál alacsonyabbra állítani a külső hőmérsékletnél, ezáltal elkerüljük a megfázást!

Rosszullét vagy a koncentrációhiány legkisebb jelére is inkább álljunk meg és tartsunk 5-10 perces pihenőt!

A nyári utazások másik jellemzője a szokottnál jóval nagyobb közúti forgalom, különösen a nyaralóövezetekhez vezető útszakaszokon. Indulás előtt, vagy akár közben is mindig érdemes tájékozódni a várható forgalomról az utinform.hu oldalán. Ha lehet, mindig ütemezzük az utazást egy kevésbé forgalmas időszakra. Az ilyen, és ehhez hasonló praktikákkal nem csak a tumultusból eredő veszélyforrásokat kerülhetjük el, de a torlódások okozta időveszteségtől is megkímélhetjük magunkat!

Ha mégis bármi elakadás történne útközben, a SÁRGA ANGYALOKRA MINDIG SZÁMÍTHAT a 118-as segélyhívószámon!

Ne feledje, hogy a biztonság mindennél fontosabb! A helyszín biztosítása után a segítség megérkezését ne az elakadt gépjárműben várja meg! Helyezze szeretteit és önmagát is, egy a forgalomtól távoli biztonságos pontra.

Amennyiben külföldről kívánja igénybe venni a Klub szolgáltatásait, kérjük, hívja a 0036-1/345 1744-es telefonszámot.

Ne várja meg, míg kellemetlen helyzetbe sodorja egy nem megfelelő műszaki állapotú gépjármű. Gyakran az apró hibák kijavításával megelőzhetők a nagyobb alkatrészkárosodások, vagy akár a balesetveszélyes helyzetek is.

Időpontért jelentkezzen be 29 szervizpontunk bármelyikén! >>> Szervizpontok

 

Amennyiben Klubtagunk, kedvezményt is biztosítunk, tagsági kategóriától függően! 

Belépek a Klubba!

 

Olvassa el a májusi cikkünket, ahol részletesen beszámoltunk arról, hogy az utazás előtt, mit javasolt ellenőrizni az autónkon.  >>>  Tovább a cikkre! >>>

 

 

2023.06.13.

További híreink