188

Klub

A jövő generációját tanítjuk a biztonságos közlekedésre

A jövő generációját tanítjuk a biztonságos közlekedésre

A Fékezd Magad Alapítvány 2020-ban ismeretterjesztő és megelőző kampányt indított, melynek kiemelt célja az e-mobilitás lehetőségeinek és veszélyeinek bemutatása, valamint a közlekedéshez kapcsolódó bűnmegelőzési üzenetek átadása.

 

Az utcákon egyre több alternatív közlekedési eszköz jelenik meg. Már nem csodálkozunk azon, ha mellettünk elhalad egy elektromos roller vagy gördeszka, sőt ezekhez akár mi is könnyen hozzájuthatunk és beépíthetjük a mindennapjaink közlekedésébe. Ezeknek az eszközöknek a szabályos használatát egyelőre nem minden esetben szabályozza a KRESZ.

 

A társadalmi felelősségvállalás jegyében fontosnak tartjuk, hogy a közlekedésben aktívan résztvevők figyelmét felhívjuk a legújabb közlekedési eszközök használatával kapcsolatos tapasztalatok és jogi szabályozások, vagy annak hiányában közlekedésetikai kérdések fontosságára.

 

 

A Magyar Autóklubnak a kezdetektől szívügye a közlekedésbiztonság, ezért is támogatja az alapítvány munkáját. A közlekedésre nevelés kiemelten fontos a gyerekek és a fiatalság körében, minden közlekedőnek ismerni kell a közlekedés szabályait, ez alól nincs kivétel.

 

 

A kampány keretében bemutatjuk a Bikesafe rendszert is. A rendszer célja, hogy a kerékpárunk adatait, fotóit és dokumentumait olyan biztonságos adatbázisban tárolhassuk, melyben a hatóságok számára könnyen azonosíthatók és hozzáférhetők. A rendszerhez egy egyszeri regisztrációval csatlakozhatunk, melynek díja 900 Ft. Ezután kerékpárunk esetleges ellopása esetén egyetlen gombnyomással feljelentést tehetünk, és a tárolt adatokkal, fotókkal segíthetjük és gyorsíthatjuk a nyomozást vagy akár az ellopott kerékpár megtalálását. Ha pedig a kerékpár előkerül, a regisztrált adatok alapján könnyen beazonosítható és visszaszolgáltatható a jogos tulajdonosnak.

 

 

Legyen közös célunk, hogy visszaszorítsuk a közlekedési balesetek számát!

Támogassa Ön is adója 1%-val a „Fékezd Magad Alapítvány” munkáját!

Alapítványunk adószáma: 18085198-1-41.

Köszönjük felajánlását!

 

 

 

2021.01.21.

További híreink