188

Klub

Hasznos tanácsok a muzeális minősítéshez!

Hasznos tanácsok a muzeális minősítéshez!

Hosszú évek tapasztalata, hogy a legtöbb veterán tulajdonos bizonytalan, hogy oldtimer autója megkaphatja-e és milyen módon a muzeális minősítést! Pontosan azért, hogy minden kételyt eloszlassunk a Magyar Autóklub előzetes veterán átvizsgálás névvel kínál minőségi szolgáltatást a veterán rajongóknak.

A 40 percet igénylő szolgáltatás részeként tanácsot kaphat hozzá értő szakembertől a járműve minősítésre történtő felkészítéséhez.

A szolgáltatás 3 lépésből áll:

1. Dokumentációk: Általános tájékoztatót adnak a muzeális minősítés folyamatáról:

-milyen adatokra van szükség az előjegyzésre,

-milyen műszaki dokumentációt kell hozni és bemutatni,

-alapkritériumok a megfeleléshez, a jármű iratokhoz és dokumentumokhoz,

-alapkritériumok a megfeleléshez, a jármű műszaki jellemzőiről és a jármű esztétikai állapotáról.

2. Dokumentum ellenőrzés: A jármű okmányait / iratait átnézik, az esetlegesen helyszínen lévő műszaki dokumentációt áttekintik.

3. Fizikai szemrevételezés: Az átvizsgálásra állított jármű egyedi azonosító számát, fő-darab számait megvizsgálják. A jármű műszaki jellemzőit muzeális szempontból átnézik. A szolgáltatáshoz tartozik a jármű esztétikai állapotának szemrevételezéssel (+jármű megemelésével vagy aknáról alulról) történő vizsgálata.

A vizsgálat megállapításait és javaslatait jegyzőkönyvbe foglalva kapja meg a megrendelő, amely alapján fel tudja készíteni járművét a sikeres muzeális minősítésre. Az előzetes veterán átvizsgálás nem helyettesíti és nem garantálja a muzeális minősítést.

Az előzetes veterán átvizsgálást a Magyar Autóklub muzeális minősítésben résztvevő pontjain lehet igénybe venni.    

 Muzeális minősítő helyek és időpontok!

Bővebb információt a www.autoklub.hu/oldtimer oldalunkon talál, vagy kérjük, keressen minket a 06/1-345-1676-os telefonszámon.

 

 

Legyen Oldtimer Premium klubtag!

Azoknak ajánljuk ezt a tagságot, akik a mindennapi autózás biztonságán felül, veterán autójukat is szeretnék jó kezekben tudni baj esetén. Oldtimer Prémium tagjaink, egyszeri alkalommal igénybe vehetnek 10 000 Ft kedvezményt a muzeális minősítés díjából!

Bővebben a tagságról!

 

 

2023.05.18.

További híreink