188

Klub

Szakmai álláspont

Szakmai álláspont

A Magyar Autóklub közleménye: tegyük lehetővé, hogy a Lánchíd élhető és környezetbarát forgalmi rendjét független szakértők határozzák meg!

A Magyar Autóklub amellett, hogy kifogásolja a Budapesti Lakógyűlés szavazás kérdésfeltevésének módját, a Lánchíd forgalmi rendjével kapcsolatban az okos kompromisszumot támogatja. Olyan megoldás szükséges, mely nem hozza vissza az eredeti torlódásos állapotot, de a másik szélsőséget, az üres híd állapotát sem tartósítja, nem terheli értelmetlenül a környező úthálózatot és a környezetet. Támogatjuk, hogy a hídon az autóbuszoknak és a kerékpárosoknak ne kelljen a dugóban araszolniuk, ehhez a használat „finomhangolása” szükséges: hajthassanak be úgy a civil autósok, ami még nem jár torlódással. Indítványozzuk, hogy a behajtásra jogosultak körére és a forgalmi rend részleteire független szakmai testület adjon javaslatot.

 A forgalmi rend részleteit a szakemberek kell, hogy meghatározzák!

Felkérjük a Magyar Mérnöki Kamarát, a Magyar Urbanisztikai Társaságot, a Közlekedéstudományi Egyesületet, a Magyar Útügyi Társaságot és a Budapesti Műszaki Egyetemet, hogy a delegáltjaikból alakított független szakmai testület útján határozzanak meg olyan élhető kompromisszumos megoldást, mely környezetkímélő és a közlekedés minden résztvevőjének egyaránt megfelel.

Frissítés: A szakmai testület 05/31-i állásfoglalása itt található.

 

Magyar Autóklub

 

2023.05.16.

További híreink