188

Klub

5 tengelyen – biztos kézzel

5 tengelyen – biztos kézzel

Idén hatodik alkalommal mérték össze tudásukat Magyarország legjobb kamionsofőrjei. Az izgalmas vetélkedő célja a biztonságos közlekedés népszerűsítése mellett a kamionsofőri munka presztízsének növelése és az ezzel járó életforma szépségeinek bemutatása.

A versenyre 500 fő nevezett, közülük 40-en teljesítették a kezdő elméleti feladatsort. A legjobb 10 sofőr mérhette össze a gyakorlati pályán is a tudását. Az első felvonásban 8 feladatot 8 perc alatt kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek. Az innen továbbjutó 5 kamionsofőr pedig a további 11 kihívással nézett szembe, mely során eldőlt ki a legjobb közülük. A győztes idén Kormos Csaba Tibor lett. Az egyéni vállalkozóként dolgozó Csaba először jelentkezett a versenyre, így a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy újonc versenyző léphetett fel a dobogó legfelső fokára.

A verseny fődíja 1.000.000 forint volt, melyet Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztály mb. vezetője, az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottságának főtitkára, valamint Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkára adtak át.

A Magyar Autóklub részéről Milovukovics Györgyi főtitkár különdíjat ajánlott fel a legjobb elméleti tudással rendelkező versenyző, Rácz Imre részére.

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa részéről Dr. Hatala József különdíjat adott át a legfiatalabb döntőbe jutott versenyző, Nagy Krisztián részére.

Forrás és fotógaléria: 5tengelyen - biztos kézzel