188

Klub

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk egymásra!

A mai napon az FIA I. régiója elindítja a „Drive With Care”, azaz „Vigyázzunk egymásra” közlekedésbiztonsági kampányát.

A kampány arra szólítja fel a közlekedőket, hogy vigyázzanak egymásra, és tartsák be az összes közlekedési szabályt, különös tekintettel a sebességkorlátozásra, a közlekedési lámpák tiltó jelzéseire és végül, de nem utolsó sorban az elsőbbségadási kötelezettségre.

A közlekedés minden résztvevője, vagyis minden úthasználó közös felelősséggel tartozik a közúti balesetek megelőzéséért. A különböző újszerű közlekedési módok megjelenésével, a közlekedési szabályok betartása még fontosabbá válik az úthasználók biztonságosabb együttélése szempontjából.

 

   

 

Az FIA I. régiója és tagjai a „Drive With Care” kampány segítségével igyekeznek ösztönözni a biztonságosabb vezetési magatartásformákat.

„Úthasználóként, akár autóvezetőként, akár kerékpárosként vagy gyalogosként, az út használata kölcsönös tisztelet és felelősséget követel a biztonságos közlekedési környezet megteremtése érdekében. Mindannyian részesei vagyunk a forgalomnak, bár más-más minőségben. Az idei kampány a többiek iránti tiszteletre és empátiára szólít fel azáltal, hogy a másik közlekedő helyébe képzeljük magunkat.” – mondta Laurianne Krid, az FIA I. régió vezérigazgatója.

A közúti közlekedésbiztonság növelése az FIA és az FIA I. régió egyik kulcsfontosságú érdekérvényesítési területe. A „Drive With Care” kampányt 23 nyelvre fordították le, és Európa, a Közel-Kelet és Afrika 21 országában fogják népszerűsíteni. Az FIA I. régió közúti közlekedésbiztonsági kampányát az FIA Közlekedésbiztonsági Grant támogatja. 

 

 


Az FIA I. régióról

Az 1904-ben alapított Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) a világ 146 országának vezető nemzeti autós szervezeteit tömöríti, és a világ motorsportjának irányító testülete. A brüsszeli székhelyű FIA I. régió 101 mobilitási klubból álló szervezet, amely több mint 36 millió tagot képvisel Európából, a Közel-Keletről és Afrikából.

 

Az FIA I. régió céljai

  1. Először is az európai tagklubok érdekeinek határozott képviselete az Európai Unió intézményei felé – például a közúti közlekedésbiztonság, a fogyasztóvédelem, a környezetvédelem és a fenntartható mobilitás előmozdítása terén;
  2. Másodszor, a kapcsolat építések és a legjobb gyakorlatok cseréjének támogatása a tagklubjaink között Európában, Afrikában és a Közel-Keleten;
  3. Harmadszor, új kampánytevékenységekben, mint például az FIA Action for Road Safety kampány, való részvétel az autóklubokkal együtt az egész régióban.

 

2022.09.16.

További híreink