188

Best Young Driver 2022

A Magyar Autóklub az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) támogatásával Közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt hirdet.

A verseny célja a 18-26 év közötti fiatalok közlekedésbiztonsági tudásának fejlesztése, helyes közúti közlekedésre való nevelése, versenyzési lehetőség biztosítása, és az FIA Nemzetközi Best Young Driver elnevezésű verseny nemzetközi döntőjén résztvevő magyar csapat versenyzőinek kiválasztása.

A versenyen minden olyan jelentkező részt vehet, aki

- 1995. október 10. és 2004. augusztus 26. között született, és
- érvényes B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik.

A verseny felmenő rendszerű, így elméleti, valamint gyakorlati részből áll. A jelentkezés egyidejűleg megtörténik az online teszt kitöltésével, ahol a  legtöbb pontszámot elérő, és a részvételi feltételeknek megfelelő 10 fő nő és 10 fő férfi kerül majd a gyakorlati döntőbe.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, a Versenykiírás az alábbi gombra kattintva érhető el.

 

VERSENYKIÍRÁS

Eredményhirdetés: 2022. július 31. napjáig, a versenyző által megadott e-mail elérhetőségen.


A verseny gyakorlati döntője 2022. augusztus 27-én kerül megrendezésre a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában (1043 Budapest, Berda József utca 15.). 
A gyakorlati döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó 2 fő (1 fő nő és 1 fő férfi) kvalifikálja magát a nemzetközi versenyre.

A nemzetközi verseny 2022. október 8-9-én kerül megrendezésre Madridban, ahol a Magyar Autóklubot az összesített versenyben első helyen végzett nő és első helyen végzett férfi versenyző képviseli, míg a 2. helyezettek tartalékversenyzők. 

A tájékoztatás nem teljes körű, a Gyakorlati döntő Versenykiírása az alábbi gombra kattintva érhető el.

VERSENYKIÍRÁS

A verseny díjazása

Helyezés

Díj

I.

Kiutazási lehetőség a nemzetközi döntőre + Standard tagság 1 évre
Magyarország legjobb fiatal sofőrje 2022 cím

II.

Páros belépőjegy Rally Hungary 2022  versenyre + Standard tagság 1 évre

III.

Élmény vezetéstechnikai tréning*+ Standard tagság 1 évre

IV-X.

Standard tagság 1 évre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Élmény vezetéstechnikai tréning a III. helyezett női és férfi versenyző által egyeztetett ugyanazon időpontban kerül megszervezésre, melyre további 3-3 főt hozhatnak magukkal.

 

 

 

 

2022.06.24.