188

Stresszmentes Mobilitási Hét

 

A Magyar Autóklub, a Jövő Mobilitása Szövetség és az ORFK-OBB együttműködésével megrendezésre kerül a Stresszmentes Mobilitási Hét elnevezésű eseménysorozat, amely a különböző mobilitási eszközöket használók egymás melletti közlekedésére és a járművek biztonságos használatára hívja fel a figyelmet.

 

Programok:

4 vidéki középiskolába látogatunk el, ahol a korosztály számára öszeállított közlekedésbiztonsági oktatóprogrammal ismerkedhetnek meg a tanulók. Az elméleti és gyakorlati elemekkel tarkított program során felhívjuk a figyelmüket azokra a legfontosabb szabályokra, gyakorlati tudnivalókra, melyek alkalmazásával nagyobb körültekintéssel és biztonságban közlekedhetnek. Külön fókuszálunk az elektromos mikromobilitási eszközökkel való közlekedésre, és a mobiltelefon, vagy a fülhallgató használatának veszélyeire is a közlekedés során. 

 

   

 

Az alábbi városokba látogatunk el:

2023.09.04. - Zalaegerszeg

2023.09.05. - Székesfehérvár

2023.09.06. - Szeged

2023.09.07. - Debrecen

 

Szakmai konferenciánkon arra keressük a választ, hogy mi okozza a legnagyobb stresszt a közlekedés során, és mi szükséges a közlekedés által kiváltott stressz csökkentéséhez.  

Helyszín: Crowne Plaza Budapest Hotel, Budapest, Váci út 1-3.

Időpont: 2023. szeptember 8. 9:00 - 14:30

 

A konferencia témái:

Hogyan lehet egy nagyváros közlekedését és infrastruktúráját úgy megtervezni, hogy a leghatékonyabb legyen? Attól lesz kevesebb autó, ha kitiltjuk egy adott útvonalról, vagy attól, hogy alternatív közlekedési lehetőségeket sorakoztatunk fel?

Miért szükséges minden közlekedőnek ismerni, és betartani a KRESZ szabályait? Hogyan kellene módosítani a szabályozást a mai elvárásoknak megfelelően? Hogyan tudjuk megváltoztatni a közlekedők mentalitását és javítani a közlekedési kultúrát?

Mit tehet egy cég annak érdekében, hogy csökkentse a napi munkába járás okozta (közlekedési) stresszt dolgozói életében? Létezik erre jó megoldás?

A stresszmentes közlekedés közös, vágyott célunk. Szemléletformálással, oktatással, és közös gondolkodással apró lépéseket tehetünk a megvalósítás felé, hogy a végén élmény legyen a közlekedés. Egymás mellett, biztonságban, szabadon.

 

A konferanciára limitált számban még rendelkezésre állnak szabad helyek. Amennyiben részt szeretne venni a konferencián, kérjük, itt regisztráljon:

 

REGISZTRÁCIÓ

 

A kiállítással egybekötött, ingyenes családi nap célja a közlekedésbiztonsági szemléletformálás mellett a lakosság megismertetése a környezetkímélő közlekedési formákkal és a mikromobilitási eszközökkel. Várunk minden érdeklődőt Budapesten, a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában (cím: 1043 Budapest, Berda József u. 15. ) szeptember második szombatján!

A rendezvényen bárki kipróbálhatja a különböző mikro- és elektromobilitási eszközöket, közlekedésbiztonsági szimulátorokat, és még egy versenyen is szurkolhat a résztvevőknek!

 

   

  

(A fotók a 2022.10.01-én megrendezett EcoMobility Day rendezvényünkön készültek)

 

Az egész család számára hasznos oktatóprogramokkal és szórakoztató elemekkel tarkított családi napon kerül megrendezésre a Rollerezzz 2023 elnevezésű rolleres és kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny gyakorlati döntője is, amelyen az elméleti fordulón legjobban teljesítő  középiskolás fiatalok fognak versenyezni értékes nyereményekért.

 

Kiállítók:

ADVESmoto: Kipróbálható elektromos motorok - MALAGUTI, MOTRON, NIU

B-EV mobil

E-TWOW Magyarország: kipróbálható elektromos rollerek

E.ON - Elektromos töltőoszlop, vezethető autók

Egoway - Kipróbálható elektromos rollerek

EV Solution - Elektromos töltő berendezések, elektromos motorkerékpár

GreenGo - Kipróbálható elektromos autó

Hellovelo - Kipróbálható elektromos kerékpárok

PAJTI STREEET FOOD

Volánbusz - eCitaro autóbusz

ZTECH - kipróbálható elektromos robogók

Magyar Autóklub - vezetéstechnikai szimulátorok

 

Az esemény ingyenes, de a bejáratnál egy gyors regisztrációt kérünk a látogatóktól. A bejutás meggyorsítása miatt érdemes előregisztrálni. 

Előregisztráció itt:

 
LÁTOGATÓI ELŐREGISZTRÁCIÓ

 

Amennyiben kiállítóként szeretne részt venni az eseményen, a részletekről érdeklődjön a kozlekedesbiztonsag@autoklub.hu e-mail címen.