188

Fékezd Magad Alapítvány

Fékezd Magad Alapítvány

A Fékezd Magad Alapítvány 2020-ban ismeretterjesztő és megelőző kampányt indít, melynek kiemelt célja az e-mobilitás lehetőségeinek és veszélyeinek bemutatása, valamint a közlekedéshez kapcsolódó bűnmegelőzési üzenetek átadása.

Az utcákon egyre több alternatív közlekedési eszköz jelenik meg. Már nem csodálkozunk azon, ha mellettünk elhalad egy elektromos roller vagy gördeszka, sőt ezekhez akár mi is könnyen hozzájuthatunk és beépíthetjük a mindennapjaink közlekedésébe. Ezeknek az eszközöknek a szabályos használatát egyelőre nem minden esetben szabályozza a KRESZ, de gyakran még az elnevezésük sem közismert.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében fontosnak tartjuk, hogy a közlekedésben aktívan résztvevők figyelmét felhívjuk a legújabb közlekedési eszközök használatával kapcsolatos tapasztalatok és jogi szabályozások, vagy annak hiányában közlekedésetikai kérdések fontosságára. A városi közlekedésben számítani lehet arra, hogy a jövőben az ilyen típusú alternatív eszközöknek a használata tovább fog növekedni.

Hogy ezeket az ismereteket minél szélesebb körben eljuttassuk a leginkább érintett fiatal korosztályhoz, az ifjúság  számára vonzó rendezvényeken, fesztiválokon jelenünk meg standdal, ahol az érdeklődők elektromos rollerek, kerékpárok és közlekedésbiztonsági szimulátorok segítségével a gyakorlatban is kipróbálhatják az új mobilitási lehetőségeket, átélhetnek valós baleseti szituációkat és ezek mellett hasznos közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési tudással gazdagodhatnak.

Az e-rollerek és e-kerékpárok kipróbálásával az érdeklődők testközelből tapasztalhatják meg, hogy milyen előnyökkel jár ezeknek az eszközöknek a használata, de azt is, hogy milyen veszélyes tud lenni, ha nem figyelmesen, a szabályokat betartva közlekednek.

Vezetéstechnikai- és borulásszimulátorainkkal olyan váratlan helyzetekben találhatják magukat az érdeklődők, ami könnyedén megtörténhet a mindennapi közlekedés során is. Ezeket egy rövid kiértékelés követ, amelyben tapasztalt oktatóink elmondják mi a helyes viselkedés, reakció, ami akár életet is menthet.

Ezeken kívül online jelenlétünket is erősítjük. Ismeretterjesztő anyagokkal, pályázatokkal, tesztekkel adunk át fontos, a közlekedéssel kapcsolatos információkat, így edukálva a hagyományos- és alternatív közlekedési eszközök használóit.

 

Magyar Autóklubnak a kezdetektől szívügye a közlekedésbiztonság, ezért is támogatja az alapítvány munkáját. A közlekedésre nevelés kiemelten fontos a gyerekek és a fiatalság körében, minden közlekedőnek ismerni kell a közlekedés szabályait, ez alól nincs kivétel. Legyen közös célunk, hogy visszaszorítsuk a közlekedési balesetek számát! Mindenkin, rajtad is múlik, milyen gyorsan pörög a számláló.

Támogassa Ön is adója 1%-val a Fékezd Magad Alapítványt!

A jövő generációját tanítjuk biztonságos közlekedésre!

A Magyar Autóklub kiemelt támogatásával a 2020-as évben az Alapítvány céljául tűzte ki a gyerekek és a fiatal felnőttek baleset- és bűnmegelőzési ismereteinek fejlesztését. Országos rendezvénysorozat keretében a jövő autósait és az új alternatív közlekedési eszközök használóit tanítjuk biztonságos közlekedésre és a közlekedési etika tiszteletben tartására.

Csökkentsük együtt a közúti balesetek számát! Támogassa Ön is adója 1%-val a „Fékezd Magad Alapítvány” munkáját! Köszönjük felajánlását!

Alapítványunk adószáma: 18085198-1-41.

2020.04.28.