188

Best Young Driver 2024

 

A Magyar Autóklub az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) támogatásával 2024-ben is meghirdeti a Best Young Driver Közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt.

A verseny célja a 18-26 év közötti fiatalok közlekedésbiztonsági tudásának fejlesztése, helyes közúti közlekedésre való nevelése, versenyzési lehetőség biztosítása, és az FIA Nemzetközi Best Young Driver elnevezésű verseny nemzetközi döntőjén résztvevő magyar csapat versenyzőinek kiválasztása.

A versenyen minden olyan jelentkező részt vehet, aki:

-1997. október 03 - 2006. augusztus 30. között született,

-magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkezik,

-érvényes B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik [autóvezetést korlátozó 61-69. kódtól mentes, valamint automata és kéziváltós gépjármű vezetésére alkalmas (78. kódtól mentes)],

-Best Young Driver nemzetközi döntőjén még nem volt versenyző.

A verseny felmenő rendszerű, így elméleti, valamint gyakorlati részből áll. A jelentkezés egyidejűleg megtörténik az online teszt kitöltésével, ahol a legtöbb pontszámot elérő, és a részvételi feltételeknek megfelelő 10 fő nő és 10 fő férfi kerül majd a gyakorlati döntőbe.

A tájékoztatás nem teljes körű, a Versenykiírás az alábbi gombra kattintva érhető el.

Eredményhirdetés: 2024. július 12. napjáig, a versenyző által megadott e-mail elérhetőségen.

 

A verseny gyakorlati döntője 2024. augusztus 31-én kerül megrendezésre a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában (1043 Budapest, Berda József utca 15.).

A gyakorlati döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó 2 fő (1 fő nő és 1 fő férfi) kvalifikálja magát a nemzetközi versenyre.

A nemzetközi verseny 2024. október 4-6 között kerül megrendezésre Belgiumban, ahol a Magyar Autóklubot az összesített versenyben első helyen végzett nő és első helyen végzett férfi versenyző képviseli, míg a 2. helyezettek tartalékversenyzők.

 

A verseny díjazása     

 

 

 Támogatónk: 

 

     

 

 Best Young Driver 2023. - Tavalyi élmények: