188

Best Young Driver 2023

A Magyar Autóklub az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) támogatásával idén is meghirdeti a Best Young Driver Közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt.

A verseny célja a 18-26 év közötti fiatalok közlekedésbiztonsági tudásának fejlesztése, helyes közúti közlekedésre való nevelése, versenyzési lehetőség biztosítása, és az FIA Nemzetközi Best Young Driver elnevezésű verseny nemzetközi döntőjén résztvevő magyar csapat versenyzőinek kiválasztása.

A versenyen minden olyan jelentkező részt vehet, aki

-1996. október 08 - 2005. augusztus 25. között született,

-magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkezik,

-érvényes B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik [autóvezetést korlátozó 61-69. kódtól mentes, valamint automata és kéziváltós gépjármű vezetésére alkalmas (78. kódtól mentes)],

-Best Young Driver nemzetközi döntőjén még nem volt versenyző.

A verseny felmenő rendszerű, így elméleti, valamint gyakorlati részből áll. A jelentkezés egyidejűleg megtörténik az online teszt kitöltésével, ahol a legtöbb pontszámot elérő, és a részvételi feltételeknek megfelelő 10 fő nő és 10 fő férfi kerül majd a gyakorlati döntőbe.

ONLINE TESZT

 

A tájékoztatás nem teljes körű, a Versenykiírás az alábbi gombra kattintva érhető el.

VERSENYKIÍRÁS

Eredményhirdetés: 2023. július 14. napjáig, a versenyző által megadott e-mail elérhetőségen.

 

A verseny gyakorlati döntője 2023. augusztus 26-án kerül megrendezésre a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában (1043 Budapest, Berda József utca 15.).

A gyakorlati döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó 2 fő (1 fő nő és 1 fő férfi) kvalifikálja magát a nemzetközi versenyre.

A nemzetközi verseny 2023. október 6-8 között kerül megrendezésre Ausztriában, ahol a Magyar Autóklubot az összesített versenyben első helyen végzett nő és első helyen végzett férfi versenyző képviseli, míg a 2. helyezettek tartalékversenyzők.

 

A verseny díjazása     

Helyezés Díj
I. Kiutazási lehetőség a nemzetközi döntőre + Standard tagság 1 évre
Magyarország legjobb fiatal sofőrje 2023 cím
II.

2 db vezetéstechnikai tréning ajándékutalvány + Standard tagság 1 évre

III.

1 db vezetéstechnikai tréning ajándékutalvány + Standard tagság 1 évre

IV-X. Standard tagság 1 évre

 

 

 

 

 

Támogatónik:

       

A Ford Magyarország, a Best Young Driver program és a biztonságos közlekedés elkötelezett támogatójaként egyedülálló lehetőséget kínál az ELSŐ 50 női és férfi LEGJOBB kitöltőnek vezetési ismereteik bővítésére.

 

Best Young Driver 2022. - Tavalyi élmények:

 

 

2023.05.22.