Üdvözöljük honlapunkon !

Bejelentkezés

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

 

Autósélet

 

 


 

          
 

Online fizetési tájékoztató

Facebook

Címlap | Közlekedésbiztonság | Oktatások, képzések »

Oktatás-képzés

Gépjárművezető képzés

Az első gépjárművezetői vizsgát 1901. június 14-én ünnepélyes keretek közt tartották a Városligetben. A Magyar Királyi Automobil Klub intézményes állami képzés bevezetését sürgette. „Autóvezetésre csakis az jogosult, … aki a vizsgát, vizsgálóbizottság előtt sikerrel leteszi, és akinek képesítéséről a bizottság véleménye alapján a Főkapitányság automobil vezetői jogosítványt állít ki.” Az idézet tanúsítja, hogy a Magyar Autóklub autósiskolái vitathatatlanul a legrégebben működő iskolák. A 113 éves múlt kötelezi iskoláinkat a magas színvonalú oktatásra. Nagyon sok családban tradició, hogy a Magyar Autóklub autósiskolájában tanulják meg a járművezetést.

Bővebben »

 

Gépjárművezetők vezetéstechnikai képzése

A közúti közlekedési balesetek okai számos tényezőre vezethetők vissza: például műszaki hiba, közlekedési szabályok megszegése, vagy egyéb emberi mulasztás. Kevés figyelmet kapnak azonban a gépkocsivezetők vezetéstechnikai hiányosságai. A gépjármű vezetési tréningek szervezésével azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy ráirányítsuk a gépkocsivezetők figyelmét a vezetéstechnikai tudás fontosságára, az emberi reakciók komplexitására. A tréining során lehetőségük van megtapasztalni a jármű stabilitásvesztését, illetve annak korrigálását a rántó pados vezetéstechnikai pályán.

Bővebben »

 

Diákok közlekedésbiztonsági oktatása

A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági tevékenységében meghatározó feladatának tekinti a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelését. Kiemelten foglalkozik az iskolás korosztály képzésével, és ennek tükrében állítja össze programsorozatait. Közlekedésbiztonsági oktatásainkon az elmúlt évben, - a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” országjáró közlekedésbiztonsági oktató programon, és a Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkban Budapesten - a regisztráltan oktatott diákok száma meghaladta a 12 000 főt. Minden Kedves Érdeklődőt, szeretettel várunk az országban egyedülálló közlekedésbiztonsági oktató programunkra!

Bővebben »