188

Ne felejtse el lecseréltetni nyári gumiját!

Belegondolt már abba, hogy autója csupán 4 tenyérnyi felületen érintkezik az úttesttel? Ezen a pár négyzetcentiméteren, a tapadáson múlik járművünk irányíthatósága, és így áttételesen akár az életünk is. Ne felejtse el idejében lecseréltetni nyári gumiabroncsát télire! Ne bízza a szerencsére, vegye saját kezébe Ön és Családja biztonságát! 

Jelentkezzen be mielőbb 29 szervizpontunk bármelyikén! 

Abban az esetben, ha komplett (összeszerelt felni és abroncs) kerekeket váltunk, javasolt azok centrírozottságának ellenőrzése is.
A hosszú élettartamú futómű alkatrészek és a biztonságos közlekedés egyik titka ebben is rejlik! A fentiek kiegészítéseként a keréknyomás folyamatos ellenőrzése is ajánlott.

Magyarországon nem kötelező az abroncsok szezonális cseréje, de saját és mások biztonsága érdekében erősen ajánlott!

A nyári abroncs akkor nyújtja a legjobb biztonsági teljesítményt, amikor a napi középhőmérséklet +7°C felett van. A nyári és a téli gumi mind mintázatban, mind anyagösszetételben eltér egymástól, így másképp reagálnak a levegő és az aszfalt hőmérsékletére.

A téli abroncsok nyáron puhábbá, nyúlósabbá válnak és ennek köszönhetően gyorsabban is kopnak. Használatuk veszélyeztetheti a menetstabilitást, kormányzást és fékútnövekedést is eredményezhet.

A nyári gumik tapadnak a meleg aszfalton, a hidegben azonban merevvé válnak, elveszítik a tapadó-képességüket és nem tartják biztonságosan az autónkat az aszfalton.

 

2020.09.01.