188

Klub

Látni és látszani 2022

Látni és látszani 2022

A Magyar Autóklub az idei évben is támogatja szakemberei által végzett ellenőrzésekkel a biztonságos közlekedést elősegítő Látni és látszani kampányt!

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya 2012 óta hívja fel a figyelmet egy társadalmilag fontos témára és az egyén szerepére a balesetmegelőzésben.

Magyarországon az utóbbi évtizedben a könnyű sérüléssel végződő esetek kisebb arányban, a közúti balesetben elhunytak száma jelentős mértékben csökkent, majd mérséklődött.*

*A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján

Az ORFK-OBB idén is megrendezi „Látni és látszani 2022” kampányát, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítésék járművüket a megváltozott út- és fényviszonyokra. Az őszi-téli időszakban jelentősen romlanak a látási viszonyok, így ez az akció kiváló lehetőséget teremt a gépjárművezetőknek arra, hogy ingyenesen nézessék át autójuk láthatóságát segítő berendezéseit az ablaktörlő lapáttól az index lámpáig.

 

2022. október 17. és december 4. között a Magyar Autóklub szerviz- és vizsgapontjain a személy- és haszongépjárművek és a motorkerékpárok vezetői DÍJMENTESEN ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt.

 

Látogasson el bármely pontunkra a kampány ideje alatt, és ellenőriztesse ingyenesen autója állapotát! 

Tegyünk egymásért és a biztonságos közlekedésért!

 

 

2022.10.18.

További híreink