Üdvözöljük honlapunkon !

Bejelentkezés

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

 

Autósélet

 

 


 

          
 

Online fizetési tájékoztató

Facebook

Címlap | Műszaki szolgáltatások | Segélyszolgálat » | Segélyszolgálat, szolgáltatások

Segélyszolgálat - szolgáltatások

Mit érdemes tudni a segélyszolgálatunkról?
A Magyar Autóklub kiemelt figyelmet fordít a járművel közlekedőknek nyújtott segítségre. Segélyszolgálatunk legfőbb profilja a helyszíni hibaelhárítás (Sárga Angyal), az autómentés, illetve az assistance szolgáltatás.
Bármely szolgáltatásunkra is legyen szüksége a bajba jutott autósnak, a 188-as segélyhívószámon azonnal elérheti korszerű diszpécseri központunkat, ahol munkatársaink gondoskodnak róla, hogy a lehető legrövidebb időn belül a Sárga Angyalok a helyszínre érkezzenek.
   A 188-as segélyhívószám a nap 24 órájában fogadja a belföldről érkező hívásokat. Amennyiben külföldről kívánja igénybe venni a Klub szolgáltatásait, kérjük, hívja a 00-36-1-345-1744-es telefonszámot. Klubunk folyamatosan együtt működik a FIA nemzetközi szövetségben regisztrált külföldi autóklubokkal és az ARC Europe nemzetközi autósszervezet keretében együttműködő franchise partnereivel.

Segélyszolgálat - Sárga Angyal
Segélyautóink 1965-től állnak a bajba jutott autósok segítségére. Első „Sárga Angyalaink” a Steyer – Puch típusú, 23 lóerős kisautók voltak, melyek leginkább a fővárosban és a balatoni országúton teljesítettek szolgálatot.
Napjainkban a piciny autók ugyan már nincsenek szolgálatban,
de utódjaik is méltán megállják a helyüket. Magyarországon ma is az Autóklub az egyetlen olyan szolgáltató, amely saját szervizautó flottájával, és döntő többségében mestervizsgával rendelkező alkalmazottakkal, ISO 9001:2008 minősítésű, országos lefedettséggel nyújt műszaki segélyszolgálatot.

 

  Kiérkező segélyszolgálatunk megkísérli még a helyszínen helyreállítani a problémát, így nem kell autómentőre várni, a gépkocsit szervizbe szállítani és további gondokkal szembesülni.

Ha a menetkészség csak javítóműhelyben állítható helyre, akkor egyaránt gondoskodunk a járműről és az utasokról. Sárga Angyalaink az esetek döntő többségében sikerrel hárítják el a hibát, mely megakadályozza a jármű utasait céljuk mielőbbi elérésében. A helyszíni hibaelhárítás során a nemzetközi szabványoknak megfelelően nem teljeskörű gépkocsi javítás történik a helyszínen, hanem olyan jellegű hibák feltárása és lehetőség szerinti elhárítása ( pl. hideg indítás, kerékcsere, izzócsere, üzemanyag pótlás, egyszerű gumiabroncs defekt elhárítás, stb.), ami után legalább a legközelebbi szervizig eljuthat az autós.

A széleskörű hibaelhárítási tevékenység során a „Sárga Angyalok” fődarabokat (fék, futómű, stb.) nem bonthatnak meg, de a legfeljebb 45 perces munkaidőben igen sokféle meghibásodást tudnak elhárítani, természetesen kizárva azokat az eseteket, amikor gyári előírás és/ vagy garancia tiltja a hibaelhárítást.

Az én házam az én váram! A saját autó a privát szféra egy szeleteként ugyanezt a biztonságot testesíti meg.
Sárga Angyal egy napja
2014. áprilisában a HÍRTV Garázs című műsora meglátogatta a Magyar Autóklub Szolgáltatóközpontját. A riportban összefoglalták egy segélyszolgálati szerelő egy napos munkafolyamatát.
Forrás: Garázs.tv
Magyar Autóklub a Filmhíradóban
Forrás: YouTube
Akkusegély
Az akkusegély az Autóklub segélyszolgálatának egyedülálló szolgáltatása a Vartával együttműködve  (Kraftmann akkumulátorok) ügyfeleink és klubtagjaink igényeihez igazodva.  A segélyszolgálati gépkocsikban új akkumulátorok vannak, amelyeket helyszínre történő kiszállítás és szakszerű beszerelés költségeit is magába foglaló legkedvezőbb piaci árakon ajánlja az Autóklub a bajba jutott autósoknak. Az elhasznált akkumulátorokat a helyszínen összegyűjtik a segélyszolgálat munkatársai és a legszigorúbb környezetvédelmi előírások figyelembevételével elszállítják, és a forgalmazóhoz visszajuttatják. Az Autóklubtagok ezen felül nemcsak az akkumulátort vásárolhatják meg kedvezményes áron, hanem engedményt kapnak az Autóklub tagsági díjból is, sőt az akkusegély szolgáltatás (helyszíni kiszállás, beüzemelés) ára is kedvezményes.   Bónusz (Diszkont) tagság esetében a szolgáltatás díját a helyszínen kell kiegyenlíteni. Ugyanakkor az érvényes Bónusz (Diszkont) tagságról a helyszínen át lehet – és érdemes - váltani a Standard tagjegyre.
Standard és a Komfort tagsági kártyával rendelkező klubtagok a helyszíni hibaelhárítási szolgáltatást korlátozás nélkül , azaz díjmentesen vehetik igénybe, amennyiben a gépjármű jogos használója az érvényes klubtagsági kártyáját és a gépjármű forgalmi engedélyét a helyszínen bemutatja.
Cégek, vállalkozások részére is érvényesek ezek a feltételek azzal a kiegészítéssel, hogy a díjmentes szolgáltatás a tagsági igazolványon feltüntetett, vagy a helyszíni belépéskor megadott rendszámra vehetők igénybe.
A "Régi Kék" kártya birtokosai számára összesen egy alkalommal díjmentes a választott teljes körű vagy korlátozott körű (gyorssegély/akkusegély/téli felkészítés) szolgáltatás. A Bónusz (Diszkont) tagjegy esetében a szolgáltatásért fizetni kell, a nem-klubtagokkal szemben lényeges tarifakedvezmény mellett.

Tagsági belépés és hosszabbítás
A kiszállás és munkavégzés díjmentes a Komfort vagy Standard tagjegy esetében. " Régi Kék" kártyával rendelkező Autóklub tagjainknak az első segélyszolgálati kiszállás díjmentes, további segélykérések esetén pedig kedvezményt tudunk nyújtani.

Lejárt tagsági igazolvány esetén most jelentős kedvezménnyel lehet az Autóklubba ismét belépni, vagy amennyiben a lejárat még nem haladta meg a határnapot (30 nap) akkor a helyszíni hosszabbítás is kedvezményes.

 

Szállítószolgálat / Autómentés
Ha a helyszínen nem tudjuk megjavítani járművet, akkor azt a legközelebbi vagy az autós által igényelt szervizbe szállítjuk.
Autómentő szolgálatunk szintén elérhető a 188-as segélyhívó számon a nap 24 órájában.
A szállításban az Autóklub járművein kívül több száz szerződéses partner segíti az elakadt autósokat.
Partnerünkről (név, telefonszám, kiérkező gépjármű rendszáma)
  még a szállítás megkezdése előtt tájékoztatjuk ügyfeleinket, hiszen csak így tudjuk garantálni a megbízható szolgáltatást.
Autómentésre előrendelés útján is lehetőség van, így a járművet a megfelelő időpontban szállítják el munkatársaink az autós által megadott helyszínre. Szolgáltatásunk továbbá kiterjed a műszaki hibás, illetve sérült gépkocsik őrzött telephelyen történő tárolására is.

 

 

Assistance

Szolgáltatásunk a gépjármű assistance területén vezető szerepet tölt be hazánkban. A „Sárga Angyalok” tevékenysége mellett Magyarországon először az 1990-es évek közepén kezdett el a Klub assistance tevékenységet végezni.
Assistance szolgáltatásunk keretében csereautót, szállást, hazaszállítást, hazautaztatást, alkatrész utánküldést, külföldre való sofőrküldést is biztosítunk. Az autósnak nincs más dolga, mint felhívni a 188-as segélyhívó számot, és diszpécsereink máris segítségére küldik a legközelebbi „Sárga Angyalokat”.

 

Üzleti partnereink assistance ügyfeleinek és az Autóklubot bizalmukkal közvetlenül megtisztelő klubtagjainknak belföldön és külföldön éjjel-nappal készen állunk segítséget nyújtani, alvállalkozóink és külhoni társszervezeteink bevonásával.

Szolgáltatásainkat bárki igénybe veheti, de klubtagjainknak folyamatosan bővülő kedvezményeket, állandó akciókat biztosítunk!