Üdvözöljük honlapunkon !

Bejelentkezés

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

Autósélet

 


 

          
 

Online fizetési tájékoztató

Facebook

Címlap | Utazás | KLUBINFORM » | Közlekedési hírek Európából

Közlekedési hírek Európából

A KLUBINFORM HÍREI

  2018. szeptember 14.

Európa útjain

Bár a nyári csúcsforgalomnak már vége, a gyönyörű időnek köszönhetően Európa számos országából mennek a turisták még a földközi-tengeri üdülőközpontok felé. Mind az észak-déli útvonalakon, mind az olasz, szlovén, horvát és görög tengerparti fő közlekedési utakon  meglehetősen erős forgalomra lehet számítani a hétvégén. Sokan túráznak az Alpokban, így a hegyi utakon is nagy forgalom várható. Sok helyen találkozhatunk terménnyel megrakott, esetleg túlméretes  mezőgazdasági járművekkel, amelyeket a kanyargós hegyi utakon nem egyszerű kerülgetni, és jelentős a motorkerékpárosok száma is. Szeptemberben hajtják le az állatokat az alpesi legelőkről, ami egyes helyi osztrák, svájci, déltiroli, bajor útszakaszokon átmeneti korlátozásokkal jár. Az alpesi hágók aktuális állapotáról, az ottani időjárásról naprakész információk olvashatók (németül) a www.alpen-journal.de cím alatt. Kontinens-szerte folytatódnak az építkezések, hídrekonstrukciók, útjavítások, amelyek miatt terelésekkel, sebességkorlátozásokkal kell számolni. A határátlépéseknél továbbra is bármikor összetorlódhatnak a járművek az ellenőrzések miatt. A nagyvárosok ki- és bevezető útjain főként péntek délután és este, valamint vasárnap este torlódások keletkezhetnek.
 

 

Ausztria

A nyaralási főszezon után az osztrák tranzit útvonalakon kissé csendesebb lesz a forgalom, mint nyáron, de az utazási szezonnak még nincs vége, így főként az északi utakon közlekednek majd többen. Egyes sport rendezvények miatt lokális torlódásokra kell készülni – ilyenek többek között Wiener Neustadt-ban a Red Bull Air Race, ahova szombaton és vasárnap rengeteg érdeklődőt várnak, a környéken nem lesz egyszerű parkolóhelyet találni.
A Hahntennjoch-hágó fő útja (L246) szeptember 28-ig minden nap, 08:00-19:00 óra között mindkét irányban le van zárva, az erre autózóknak nagyot kell kerülniük pl. a Fernpass (B179) felé.
Kerékpáros világbajnokság miatt szeptember 22-től a hónap végéig Tirolban számos közlekedési akadállyal kell majd számolni. Bár az autópályákon akadálytalanul lehet majd haladni, számos turisztikailag fontos út és csatlakozási pont le lesz zárva. Indulás előtt érdemes tájékozódniuk az erre felé autózóknak a korlátozások részleteitől.

 

Németország

Németországban nem várható zsúfoltság a hétvégén az autópályákon, de számos ponton építkezések és rekonstrukciós munkálatok lassítják a közlekedést a sebességkorlátozások és sávlezárások miatt.
Egyre több német városban akarnak bevezetni környezetvédelmi szigorításokat, 2019 január ill. február elejétől várhatóan Stuttgartban és Frankfurtban is korlátozzák majd a diesel üzemű járművek forgalmát a városközpontban.  A tervek szerint Stuttgartban az egész bevárost érinti majd a korlátozás, míg Frankfurtban a jelenlegi környezetvédelmi zónával egyező területen tiltják majd az alacsony Euro osztályú járművek forgalmát.

 

Svájc

Sok kiránduló, túrázó élvezi még a meleg kora-őszi napokat, a forgalom szempontjából mégsem kell majd zsúfoltsággal számolni a hétvégén, azonban szokás szerint a Gotthard-alagút előtt mindkét irányban várható a torlódás.  A nagyvárosok ki-és bevezető útjain a csúcsforgalmi időkben lelassulhat a forgalom, ill. hétvégén a bevásárlóközpontok környékén várható a nagyobb tömeg. A hegyekből az ősz beköszöntével a gazdák lehajtják hatalmas bokrétákkal díszített állataikat az alpesi legelőkről. A hagyományosan rengeteg turistát vonzó látványosság időszakosan az egyes falvakban megállíthatja a forgalmat, számos hegyi úton nincs hova kitérni, így meg kell várniuk az autósoknak, míg a csorda elvonul.