Üdvözöljük honlapunkon !

Bejelentkezés

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.

 

Autósélet

 

 


 

          
 

Online fizetési tájékoztató

Facebook

Címlap | Közlekedésbiztonság | Oktatások, képzések » | Közlekedésbiztonsági tanácsok

Közlekedésbiztonsági tanácsok

Megfelelő gumiabroncsnyomás.
A Michelin Csoport küldetése, a vállalat alapítása óta változatlanul, a mobilitás elősegítése, az emberek és javak minőségi mobilitásához való hozzájárulás és ezáltal a társadalom jobbá tétele. Olyan alapvető emberi igények kielégítése, mint a közösség, az információcsere, valamint a felfedezés iránti igény.
A közlekedés biztonsága közös ügy, melyet abroncsgyártóként a Michelin kiemelt fontossággal kezel, aktív tevékenységet folytatva e területen, Magyarországon is.
Levegőt az abroncsba! Michelin akciót számos alkalommal megrendezte a vállalat Magyarországon és a környező országokban egyaránt. Az abroncsnyomás ellenőrzés és az abroncsok műszaki állapotának vizsgálatával az a célunk, hogy felhívjuk az autóvezetők figyelmét gumiabroncsaik állapotának és nyomásértékének a biztonságos közlekedésre gyakorolt hatására. Magyarországon a 2010-ben ellenőrzött közel 1300 járműnek több mint 40%-án volt legalább egy olyan abroncs, mely helytelen nyomásértékkel futott, jellemzően a gyárilag előírt értéknél alacsonyabbal. A helyes nyomásértéktől való jelentős eltérés nemcsak az üzemanyag-fogyasztást növeli meg, hanem negatív hatása van a gumiabroncsok teljesítményére, például élettartam, kanyarstabilitás vagy fékezés terén, amely veszélyeztetheti az autóvezető saját és a többi közlekedő biztonságát is.
  Tegyen a közlekedés biztonságért Ön is; ellenőriztesse rendszeresen abroncsai nyomását és műszaki állapotát!
Michelin, a haladás szolgálatában!
Használja mindig a biztonsági övet, mely 2001. május 1-jétől a hátsó ülésen utazóknak is kötelező. Higgye el, nem szlogen, hogy életeket menthet!
A lakott területen kívüli sebességhatárok felemelése nem indok a száguldásra. A legtöbb személyi sérüléses baleset abszolút és relatív gyorshajtásból következik be.
A tolerancia, a defenzív magatartás, a türelem a másik közlekedő partnerként kezelése életeket menthet.
A gépjárművezetők a jó idő beálltával számoljanak azzal, hogy egyre több kerékpáros vesz részt a közúti forgalomban.
Sötétben, korlátozott látási viszonyok között ne feledje kivilágítani kerékpárját! Használjon fényvisszaverő anyagokat a jobb láthatóság érdekében. Ha Ön látja is a járművet, nem biztos, hogy azok is látják Önt.
Mindig időben jelezze irányváltoztatási szándékát. A kézjelzés legyen egyértelmű, mások által jól észlelhető. Ha az irányváltoztatást nem tudja biztonságosan végrehajtani, inkább álljon meg és engedje el a forgalmat.
Segédmotor kerékpárral mind lakott területen belül, mind lakott területen kívül kötelező a bukósisak használata!